Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεπόλια: Πού οδηγούν οι έρευνες της Αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Πού οδηγούν οι έρευνες της Αστυνομίας

Σεπόλια: Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως για την δράση του παιδοβιαστή στα Σεπόλια

Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του φερόμενου ως παιδοβιαστή των Σεπολίων, αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλοι εμπλεκόμενοι και η Αστυνομία να προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις. Ο 53χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής αρνείται όσα του καταλογίζονται ενώ επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους για την δημιουργία του προφίλ του παιδιού στο διαδίκτυο. Από την πλευρά της, ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως έχει όλα τα μέσα για να εντοπίσει όλους όσοι μιλούσαν με τον 53χρονο σημειώνοντας μάλιστα ότι «πάντα μιλούν οι συσκευές, τα ηλεκτρονικά ίχνη και οι διαδρομές ενός εγκλήματος». Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, ο 53χρονος «έχει κάνει ολέθρια λάθη», τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

«Μιλάει από εφαρμογές στο κινητό, που μπορεί να εμφανίζονται ως ανώνυμες, αλλά έχουν όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο. Στο κινητό του υπάρχουν τα στοιχεία αυτών που συνομιλεί. Υπάρχει μεγάλη δεξαμενή με εφαρμογές και πρόσωπα ταυτοποιημένα που φαίνεται καθαρά ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούσε. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά ίχνη από τις σελίδες που έμπαινε». Όπως υπογράμμισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, με τα λογισμικά που διαθέτει πλέον η ΕΛ.ΑΣ μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη όσων χρησιμοποιούσαν ακόμη και «πακιστανικά» κινητά προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον 53χρονο. «Όλα τα ‘πακιστανικά’ εντοπίζονται. Όχι σε ποιον ανήκουν, εντοπίζονται πού ακριβώς είναι και πού έχουν κάνει ενεργοποιήσεις. Υπάρχει λογισμικό που εντοπίζει τα πάντα».

Πού οδηγούν οι έρευνες

Η έρευνα της Αστυνομίας για την δράση του 53χρονου είχε ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η μητέρα της 12χρονης πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού και έδειξε δύο στιγμιότυπα οθόνης (screenshot), τα οποία προέρχονται από το κινητό της 12χρονης και τα είχε στείλει η θεία της, που διέμενε στην Λευκάδα και φιλοξενούσε το διάστημα του καλοκαιριού το μικρό παιδί. Η θεία της 12χρονης βρήκε το κινητό της και τράβηξε  τα εν λόγω στιγμιότυπα οθόνης. Στα στιγμιότυπα αυτά, φαίνεται ο 53χρονος να προχωρά σε σεξουαλικές προτροπές προς την 12χρονη, ενώ υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού. Ακολούθησαν 40 ημέρες έρευνας της Αστυνομίας. Σε αυτό το διάστημα έγιναν από την πλευρά τού 53χρονου προσπάθειες συγκάλυψης.

Η Αστυνομία έχει σταθεί στην κατάθεση της 12χρονης, που έχει αναφέρει «έχω συνευρεθεί με περίπου 15 ή 16 άτομα», και προσπαθεί μέσα από τις διαδικτυακές συζητήσεις να εντοπίσει αυτά τα άτομα. Επίσης, η Αστυνομία έχει βρει κινητά «φαντάσματα», με τα οποία έκλεινε τα ραντεβού στους παιδεραστές ο 53χρονος, καθώς και εμβάσματα, δηλαδή χρήματα που έχει δώσει ο 53χρονος, ποσά των 30 έως 80 ευρώ, προς συγκεκριμένα άτομα.

Εμπλοκή γυναικών;

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο  δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να σταθούμε στη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αναφέρει σε τρεις δηλώσεις του – εκ των οποίων οι δύο έγιναν στο MEGA – ότι «θα μάθουμε ποια είναι η αλήθεια», επαναλαμβάνοντας την φράση «για όποιους και όποιες» – φράση που βάζει στο κάδρο των υπόπτων και γυναίκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις