Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Φιλιππίδη σήμερα: Τι κατέθεσαν οι Μακρυπούλια, Χαλκιάς, Σχίζα
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη σήμερα: Τι κατέθεσαν οι Μακρυπούλια, Χαλκιάς, Σχίζα

Δίκη Φιλιππίδη σήμερα: Με τις καταθέσεις των Ζέτα Μακρυπούλια, Ράνιας Σχίζα και Τάσου Χαλκιά συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη του ηθοποιού

Δεν γνωρίζει την πρώτη καταγγέλλουσα, ούτε θυμάται να έχει συναντήσει κάποια κοπέλα να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου Ήβη κατά τις πρόβες της παράστασης «Στις Κουζίνες» το 2008, κατέθεσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη η Ζέτα Μακρυπούλια. «Το κορίτσι αυτό είπε ότι συναντηθήκαμε στην τουαλέτα; Δεν θυμάμαι, ούτε τη γνωρίζω. Έξι ηθοποιοί αρχίσαμε τότε στην παράσταση και έξι τελειώσαμε. Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο, να έχω συναντήσει κάποια κοπέλα. Ζητώ συγγνώμη, δεν θυμάμαι ποτέ να τέθηκε θέμα να μπει έξτρα ρόλος», κατέθεσε η Ζέτα Μακρυπούλια.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ρωτήθηκε εάν είχε υπάρξει πρόσθετος ρόλος στην παράσταση και απάντησε: «Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δική μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή, συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς, δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις όπου έχω δουλέψει εγώ». Επιπλέον ρωτήθηκε εάν είχε δει κάποιο πρόσωπο στις πρόβες, που ο ερχομός του τάραξε τον κατηγορούμενο. Η ηθοποιός απάντησε πως δεν θυμόταν κάτι τέτοιο.

Τι κατέθεσε ο Τάσος Χαλκιάς

Δεν υπήρξε ανάγκη προσθήκης ρόλου στην παράσταση, ούτε να παρακολουθούσε τις πρόβες κάποια νεαρή κοπέλα εκτός θιάσου, κατέθεσαν ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα. Ο κ. Χαλκιάς ανέφερε πως πάντοτε η συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν άψογη καλλιτεχνικά. «Ήταν τελειομανής. Είχε τελειομανία, θα μπορούσα να αφήσω μόνη τη λέξη “μανία”, μπορεί να ξεπερνούσε τα όρια, αλλά μόνο στη δουλειά, όχι να εισέλθει σε κάτι προσωπικό», κατέθεσε. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός ανέφερε πως δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη προσθήκης ρόλου στη συγκεκριμένη παράσταση, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «παρουσία μου δεν ήρθε καμία νέα ηθοποιός».

Η κατάθεση της Ράνιας Σχίζα

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κατάθεση της Ράνιας Σχίζα, η οποία είπε ότι είχε μια καλή συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ανέφερε πως δεν θυμάται αν είχε συζητηθεί η προσθήκη ρόλου στην εν λόγω παράσταση, καθώς ήταν μόνο έξι βασικοί ρόλοι και δεν προβλεπόταν από το σενάριο νέος. Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν θυμάται αν στις πρόβες είχε έρθει κάποια νεαρή κοπέλα, καθώς «Όταν κάνω πρόβα είμαι εκεί. Δεν θυμάμαι και δεν έχω εικόνα της κοπέλας αν έγινε κάτι. Έχουν περάσει και 14 χρόνια…»

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις