Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: Ασκήσεις κατάληψης βραχονησίδων από τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ασκήσεις κατάληψης βραχονησίδων από τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας

Τουρκία: Οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 10 και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου μία σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις, κύριο αντικείμενο των οποίων θα είναι η ρίψη αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδες και νησίδες στο Αιγαίο.

Η Τουρκία έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα να ανεβάσει τους τόνους με την Ελλάδα, επιλέγοντας τη λεκτική αντιπαράθεση από τη διπλωματική προσέγγιση. Κατά την προσφιλή της τακτική, ωστόσο, εκτός από τους υψηλούς τόνους σε λεκτικό επίπεδο, διατηρεί την ένταση στα ελληνοτουρκικά και στο πεδίο, επιδεικνύοντας τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

Αυτή την περίοδο μάλιστα οι Τούρκοι αλεξιπτωτιστές πραγματοποιούν ασκήσεις για την κατάληψη βραχονησίδων, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τον προσανατολισμό τους. Συγκεκριμένα, στον κόλπο της Σμύρνης αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται στην κατάληψη βραχονησίδων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατιωτικού συντάκτη του MEGA Μαρίνου Γκασιάμη, «προς επίρρωση των δηλώσεων πως θα έρθουν ένα βράδυ, οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου μία σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις, κύριο αντικείμενο των οποίων θα είναι η ρίψη αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδες και νησίδες στο Αιγαίο». Προς τούτο έχει δεσμευθεί ένα από τα νησιά στον κόλπο της Σμύρνης και εκεί θα διεξαχθούν οι ασκήσεις, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις