Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γατάκι Θεσσαλονίκη: Δίδασκε στο ΑΠΘ ο άντρας που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου το ζωάκι
ΕΛΛΑΔΑ

Γατάκι Θεσσαλονίκη: Δίδασκε στο ΑΠΘ ο άντρας που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου το ζωάκι

Γατάκι Θεσσαλονίκη: Νέες πληροφορίες για την ταυτότητά του

Η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τον άνδρα που έλιωσε με το πόδι του γατάκι στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι η αποτρόπαια πράξη καταγράφηκε σε βίντεο στο οποίο διακρίνεται ότι ο άνδρας αφού πρώτα ήλεγξε γύρω του ώστε να σιγουρευτεί ότι δεν τον βλέπει κανείς, πλησίασε το μικρό γατάκι και έπειτα το πάτησε με απίστευτη βιαιότητα. Το άτυχο ζώο ξεψύχησε λίγο αργότερα, με τον δράστη να φεύγει βιαστικός από το σημείο. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που παρουσίασε το Mega, ο 40χρονος που ταυτοποιήθηκε γι’ αυτή την κτηνωδία με το γατάκι, φέρεται να έχει στενή συνεργασία με το ΑΠΘ και να έχει διδάξει σε φοιτητές. Ο δράστης έχει σπουδάσει στο ΑΠΘ αλλά και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά δίδασκε στο ΑΠΘ, ενώ η συνεργασία φαίνεται πως θα επαναληφθεί και αυτή την χρονιά.

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει στενή συγγενική σχέση με καθηγητή του ΑΠΘ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος του για θανάτωση ζώου. Λίγες ώρες μετά την ταυτοποίησή του από την αστυνομία, ο άνδρας μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Live News» και είπε ότι δεν εμπλέκεται στο περιστατικό. «Περιμένω να με ενημερώσουν οι αστυνομικοί. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκομαι σε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» είπε, επιμένοντας ότι δεν είναι αυτός που καταγράφηκε στο σοκαριστικό βίντεο.

Επιμένει ότι δεν εμπλέκεται ο 40χρονος που φέρεται να ποδοπάτησε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη

«Πριν ολοκληρωθούν τα βήματα της διαδικασίας δεν είναι δυνατό να τοποθετηθώ. Όλα πρέπει να γίνουν με τον αρμόδιο τρόπο και να αποσαφηνιστούν. Μόνο αν τα πράγματα είναι σαφή θα τοποθετηθώ. Θα επιθυμούσα όλοι να δείξουν την ανάλογη εγκράτεια μέχρι να γίνουν οι διευκρινίσεις για το ζήτημα», δήλωσε ο 40χρονος που φέρεται να σκότωσε βίαια και χωρίς ενδοιασμό το γατάκι. Στη συνέχεια, ο 40χρονος τονίζει ότι δεν εμπλέκεται και αναφέρεται στο μορφωτικό του επίπεδο, λέγοντας τα εξής: «Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκομαι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι μπορεί να λεχθεί και τι όχι. Θα μιλήσω με τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνοι θα μεταφέρουν αυτά που πρέπει να μεταφερθούν. Είμαι ένας πάρα πολύ μορφωμένος άνθρωπος και έχω οικογένεια. Δεν θέλω να γίνει κάτι άστοχο έως ότου αποσαφηνιστεί το θέμα. Είμαι ένας άνθρωπος πάρα πολύ έγκριτος και επαγγελματικά και κοινωνικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι σε αυτό το περιστατικό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις