Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πόλεμος Ελλάδα – Τουρκίας: Σίγουρα «θα κάνουμε κάπου κάτι», λέει ειδικός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Ελλάδα – Τουρκίας: Σίγουρα «θα κάνουμε κάπου κάτι», λέει ειδικός

Πόλεμος Ελλάδα - Τουρκίας: Βέβαιος πως θα υπάρξει απάντηση στην «προκλητική» Ελλάδα, εμφανίστηκε ειδικός σε θέματα ασφάλειας

Βέβαιος πως η Τουρκία «θα κάνει σίγουρα κάπου κάτι», εννοώντας στρατιωτικό χτύπημα στο Αιγαίο, εμφανίστηκε ο Τούρκος ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Αμπντουλάχ Αγάρ. Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, ο Αγάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «παρενοχλήσεις», υπέρμετρους εξοπλισμούς και συνεργασία με κουρδικές οργανώσεις που στόχο έχουν την «εξαφάνιση του γεωπολιτικού μέλλοντος της Τουρκίας», όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των Δωδεκανήσων και των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία

«Η Ελλάδα παίζει ένα τρομερό παιχνίδι, αυτό να το πω από την αρχή. Ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι Τόσο πολλοί εξοπλισμοί, τόσο μεγάλη αλαζονεία, τόσες πολλές προκλήσεις, παρενοχλήσεις, απειλές, υπονοούμενα για χρήση βίας. Ορίστε οι παραβιάσεις και οι παρενοχλήσεις που γίνονται και, η απόπειρα να παίξουν με την αξιοπρέπεια του Τούρκου. Έχουν στόχους για εξαφάνιση του γεωπολιτικού μέλλοντος της Τουρκίας, ενώ η συνεργασία με τις οργανώσεις YPG-PKK και ο μεταξύ τους συντονισμός είναι κάτι το άκρως επικίνδυνο για την Τουρκία» δήλωσε, καταλήγοντας πως θα υπάρξει «απάντηση» από την Άγκυρα. «Η Τουρκία σίγουρα κάπου θα κάνει κάτι. Θα χτυπήσει κάπου. Τώρα τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο αυτού, θα το δούμε όλοι μαζί» δήλωσε.

Στην ερώτηση της παρουσιάστριας Γκοξιού Οζκούρ εάν η Τουρκία θα απαντήσει «διπλωματικά», ο Αγάρ ξεκαθάρισε πως η απάντηση προς τη χώρα μας θα είναι «στρατιωτική», αφού με τη διπλωματία δεν έχει να κερδίσει κάτι από Ελλάδα και Κύπρο : «Όχι, όχι, διπλωματικά δεν μπορούμε να αποσπάσουμε τίποτε από τους Έλληνες και τους Eλληνοκύπριους». Πρόσφατα ο Αγάρ υπεραμύνθηκε της άμεσης απόκτησης αμερικανικών F-16 BLOCK 70, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ελληνική υπεροπλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις