ΑΕΚ – Ιωνικός 4 – 1: Πρώτος αγώνας στην OPAP Arena

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Ιωνικός 4 – 1: Πρώτος αγώνας στην OPAP Arena

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

ΑΕΚ - Ιωνικός 4 - 1: Ανατροπές στην 6η αγωνιστική της Super League

04.10.2022 | 09:20

Με ιδανικό τρόπο έκανε ντεμπούτο στον «OPAP Arena» η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 4-1 του Ιωνικού για την 6η αγωνιστική της Super League. Μπροστά σε ένα «κολασμένο» κοινό, που περίμενε πάνω από 19 χρόνια για να επιστρέψει στη φυσική έδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος, η ΑΕΚ έστησε ένα πάρτι με καλεσμένο τον Ιωνικό. Μάλιστα, με αυτούς τους 3 βαθμούς οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League, όντας στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Το πρώτο γκολ στην «OPAP Arena» σημείωσε μόλις στο 6ο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς, ενώ στο 26′ ο Γκαρσία έκανε δύο τα τέρματα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αραούχο έκανε στο 62′ το 3-0, ενώ ο Σέρβος, που άνοιξε το σκορ, σημείωσε και το τέταρτο τέρμα της ομάδας του τρία λεπτά αργότερα (65′). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ελευθεριάδη.

Είναι χαρακτηριστικό της «τρέλας» των οπαδών της ΑΕΚ για την επιστροφή της ομάδας στα πατρογονικά της εδάφη, που το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 21 λεπτών, λόγω της παρατεταμένης χρήσης καπνογόνων, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι δύσκολη. Περιττό να αναφερθεί ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ γρήγορο γκολ, μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Τσιριγώτη και στρώθηκε ξανά στον Σέρβο χαφ, ο οποίος με εξαιρετικό φαλτσαριστό δεξί πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα και παράλληλα έγινε και ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης στην «OPAP Arena».

Αγώνας γεμάτος ανατροπές

Στο 26′ ο Πινέδα έβγαλε φοβερή 50άρα μπαλιά στον ταχύτατο Ελίασον. Ο Σουηδός σέντραρε από δεξιά, αδράνησαν οι σέντερ μπακ και ο Χουτεσιώτης, επωφελήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία και με κεφαλιά έγραψε το 2-0. Ο κόσμος έδωσε απίστευτη ώθηση στην ΑΕΚ, που είχε τον απόλυτο έλεγχο, απέναντι στην κατά τεκμήριο (και βάσει βαθμολογίας) χειρότερη ομάδα της Λίγκας. Οι Νικαιώτες από την πλευρά τους περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου, απλού καλεσμένου στο «κιτρινόμαυρο» πάρτι, έχοντας ωστόσο και ως ελαφρυντικό πολλές και σημαντικότατες απουσίες (Τσιγκρίνσκι, Άοσμαν). Πήρε μέτρα ο Ιωνικός στο β’ ημίχρονο, αλλά ήταν ουσιαστικά χώροι που του επέτρεψε η ΑΕΚ, η οποία ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις. Ο Ιωνικός έχασε αρχικά την ευκαιρία για το γκολ της τιμής στο 77′, όταν ο Στάνκοβιτς απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Βαλεριάνου, αλλά τελικά το πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ελευθεριάδη. Στην απέναντι «όχθη», ο Χουτεσιώτης με 2-3 καλές επεμβάσεις δεν επέτρεψε να «ξεφύγει» το σκορ, αφού ωστόσο είχαν κριθεί τα πάντα.

«OPAP Arena»: Τα γεγονότα που έγραψαν ιστορία

  • Ο πρώτος διαιτητής ήταν ο Βασίλης Φωτιάς του συνδέσμου Πέλλας, βοηθοί οι Χρυσούλα Κουρομπίλια, Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ και 4ος ο Άγγελος Αγγελάκης.
  • Το εναρκτήριο λάκτισμα έκανε η ΑΕΚ και ο παίκτης που πρώτος ήλθε σε επαφή με τη μπάλα ήταν ο αρχηγός, Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος πάσαρε στον Νταμιάν Σιμάνσκι.
  • Το πρώτο πλάγιο εκτέλεσε ο Ντομαγκόι Βίντα.
  • Το πρώτο σουτ ο Λιβάι Γκαρσία μετά από 90 δευτερόλεπτα αγώνα και απέκρουσε ο Χουτεσιώτης.
  • Ο πρώτος που υπέπεσε σε φάουλ ήταν ο Νίκος Ιωαννίδης σε μονομαχία του με τον Βίντα.
  • Το πρώτο κόρνερ παραχώρησε ο Αλεξίς Ρομαό και εκτέλεσε ο Νίκλάς Ελίασον.
  • Ο Νίκος Ιωαννίδης δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα
  • Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σημείωσε το πρώτο γκολ με σουτ και ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά.
  • Ο Χρήστος Ελευθεριάδης έγινε ο πρώτος αντίπαλος που σκοράρει στην «OPAP Arena».
Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γεωργιάδης προς Καλλιάνο: Αν και μου τηλεφώνησε, ο πατέρας του δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν 04.10.2022 | 09:20
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη "Γαλάζια Πατρίδα" - Άλλαξαν όνομα και στο Αιγαίο 04.10.2022 | 09:20
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο 04.10.2022 | 09:20
Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής 04.10.2022 | 09:20
«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» - Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι 04.10.2022 | 09:20
Δημητρακόπουλος για την υπόθεση Καλλιάνου: Εκαναν οι γιατροί συνωμοσία για να κοροϊδέψουν την οικογένειά του; 04.10.2022 | 09:20
Λουτσέσκου για την ένταση στο φινάλε: Το 2018 δεν στείλατε εδώ το BBC για να δείτε πως έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ 04.10.2022 | 09:20
Έντονο φραστικό επεισόδιο Ιωαννίδη με οπαδό: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» 04.10.2022 | 09:20
Exit mobile version