Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

26

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ενεργειακή κρίση Ελλάδα: Τα συχνότερα λάθη με το καλοριφέρ που κοστίζουν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακή κρίση Ελλάδα: Τα συχνότερα λάθη με το καλοριφέρ που κοστίζουν

Ενεργειακή κρίση Ελλάδα: Τα τέσσερα συχνότερα λάθη που κάνουν τα νοικοκυριά και ανεβάζουν την τιμή του καλοριφέρ στα ύψη

Το κόστος λειτουργίας των καλοριφέρ φέτος αναμένεται να είναι υψηλότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει σε εκρηκτική αύξηση των τιμών. Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, η αναζήτηση τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας όσον αφορά τη θέρμανση γίνεται ζωτικής σημασίας. Ίσως αυτό που δεν γνωρίζατε είναι πως υπάρχουν μερικά λάθη που πολλοί από εμάς κάνουμε όσον αφορά τη θέρμανση και τη λειτουργία του καλοριφέρ και μας κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ σε καύσιμα. Ακολουθούν τα τέσσερα συχνότερα:

Η κακή μόνωση του σπιτιού μπορεί να συμβάλει στην απώλεια της θέρμανσης που τόσο ακριβά πληρώνουμε, επομένως είναι σημαντικό να στεγανοποιούμε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας, καθώς και να απομονώνουμε τα δωμάτια που δε ζεσταίνουμε και δε χρησιμοποιούμε. Παράλληλα, μπορούμε εύκολα να ενισχύσουμε τη μόνωση του σπιτιού μας κλείνοντας τις κουρτίνες. Δεν πρέπει να σκεπάζουμε με καλύμματα τα θερμαντικά σώματα, ούτε και να μπλοκάρουμε το καλοριφέρ με μεγάλα έπιπλα (βλ. καναπές), καθώς με αυτό τον τρόπο θα παγιδεύσουμε τη θερμότητα, μειώνοντας την απόδοση. Οι θερμοστατικές βαλβίδες τοποθετούνται σε κάθε θερμαντικό σώμα ξεχωριστά επιτρέπουν την αυτόματη ρύθμιση της ροής του ζεστού νερού, ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία του κάθε χώρου ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο το κάθε καλοριφέρ θα απομονώνεται αυτόματα μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Τέλος, ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης σας επιτρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων διαφορετικές θερμοκρασίες για διαφορετικές ώρες της ημέρας..

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις