Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

03

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παράταση στα τραπεζοκαθίσματα: Άδωνις και Βουλαρίνος μαλώνουν στο Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση στα τραπεζοκαθίσματα: Άδωνις και Βουλαρίνος μαλώνουν στο Twitter

Παράταση για τραπεζοκαθίσματα: «Απαράδεκτο δωράκι της κυβέρνησης»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο δημοσιογράφος Μάνος Βουλαρίνος διαφώνησαν για την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2023 της δυνατότητας των καταστημάτων εστίασης να διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους, πέραν του προβλεπόμενου. Πράγματι, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης, ή να είναι ικανός για ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων. Παρότι, λοιπόν, τo lockdown έφυγε, τα τραπεζοκαθίσματα παραμένουν. Αυτή η απόφαση στάθηκε αφορμή για τον δημοσιογράφο Μάνο Βουλαρίνο να εκφράσει την διαφωνία του. «Πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που σήμερα φέρνει τροπολογία με την οποία παρατείνεται η ασυδοσία των τραπεζοκαθισματων παρότι πια μέτρα για τον κορωνοϊό δεν υφίστανται. Υποθέτω ότι στο Μαξίμου σκεφτηκαν ότι ένα ψηφοθηρικο σκάνδαλο ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζονται», έγραψε σε ανάρτησή του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφώνησε και έδωσε τη δική του εξήγηση για την απόφαση: «Κάνετε λάθος μεγάλο και δεν προσφέρεται για χιούμορ! Αν ξαφνικά εν μέσω της περιόδου τα σταματούσαμε μπορείτε να υπολογίσετε πόσοι εργαζόμενοι, που καλύπτουν αυτά τα τραπέζια θα έχαναν αύριο την δουλειά τους; Θα ξεκινήσει η νέα περίοδος με τα προηγούμενα τετραγωνικά ομαλά».

Αλλά ο δημοσιογράφος επέμεινε στην άποψή του:

«Δεν κάνω χιούμορ. Αν και χρειάζεται πολύ χιούμορ για να αντέχεις να κυκλοφορείς στη χώρα που τα πεζοδρόμια χαρίζονται στα καφέ και τα εστιατόρια. Απαράδεκτο δωράκι με δικαιολογιες που μοιάζουν με αυτών που παρκάρουν στα πεζοδρόμια και λενε “πού να το αφήσω;”».

Και η διαφωνία συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση: «Η ζωή είναι η τέχνη της συμβιώσεως. Εσείς να περπατάτε με άνεση οι υπόλοιποι να έχουν εργασία. Λίγο υπομονή θα κάνουμε όλοι και αγαπημένοι θα πάμε παρακάτω. Τα καταστήματα γνωρίζουν ότι στη νέα περίοδο θα πρέπει να κάνουν τα σχέδια τους με τα παλαιά τετραγωνικά αλλά ομαλά», επέμεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να πάρει νέα απάντηση με αιχμές:

«Εμένα δεν μου αρέσει να συμβιώνω με την ασυδοσία. Δεν έχουμε τα ίδια γούστα στη συμβίωση. (Και δεν ξέρω πώς νομίζετε ότι το επικίνδυνο περπάτημα στο δρόμο επειδή δεν υπάρχει πεζοδρόμιο είναι άνετο, ιδιαιτέρως με καρότσι παιδιου).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις