Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά Θήβα: Εντυπωσιακή έφοδος της ΕΛΑΣ σε καταυλισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά Θήβα: Εντυπωσιακή έφοδος της ΕΛΑΣ σε καταυλισμό

Ρομά Θήβα: Η ένοπλη επίθεση είχε λάβει χώρα σε βάρος του στις 15 Σεπτεμβρίου εντός του καταυλισμού

Με μια πολυπρόσωπη αστυνομική δύναμη, που έζωσε τον καταυλισμό των Ρομά, στο Πυρί της Θήβας, αστυνομικοί της τοπικής Ασφάλειας, μπήκαν στο εσωτερικό του «αφιλόξενου» περιβάλλοντος εξ αιτίας κάποιων παρανόμων και προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις. Πρόκειται όπως ανακοινώθηκε, για τη σύλληψη τριών νεαρών, ηλικίας από 22 έως 26 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θήβας για συμμέτοχή τους σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύμα 55χρονο ομόφυλό τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ένοπλη επίθεση είχε λάβει χώρα σε βάρος του στις 15 Σεπτεμβρίου εντός του καταυλισμού, εξαιτίας προσωπικών διαφορών, που χωρίζουν πολύ καιρό τα μέλη δύο οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι, ώρα 2 το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο Νοσοκομείο Θηβών, μεταφέρθηκε 55χρονος κάτοικος του καταυλισμού, ο οποίος έφερε τραύμα στο μπράτσο του, από σκάγι κυνηγετικού όπλου. Από τους αρμοδίους του Νοσοκομείου, ως όφειλαν, ενημερώθηκε η Αστυνομία. Αστυνομικοί έφθασαν στο νοσοκομείο όπου επικρατούσε ένταση από τους συγγενείς του θύματος, οι οποίοι ζητούσαν εκδίκηση για τον τραυματισμό του ανθρώπου τους.

Το τραύμα του 55χρονου δεν ήταν, εν τέλει , πολύ σοβαρό, και η πορεία της υγείας του απέδειξε ότι στάθηκε τυχερός.

Ο ίδιος δεν κατονόμασε τον η τους δράστες, τότε, αλλά οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θηβών συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία κι έφθασαν στους τρεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

· Τρείς ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις που έλαβαν χώρα μεσημβρινές ώρες της 15-09-2022, εντός του Οικισμού.

Ημεδαπός (16 χρόνων), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θηβών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή περιορισμού (8) ετών σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, για σύσταση συμμορίας, ληστείες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

· Ελέγχθηκαν 59 άτομα, προσήχθησαν 12, άτομα, συνελήφθησαν 4, ερευνήθηκαν 9 οικίες, ελέγχθηκαν – ερευνήθηκαν 8 οχήματα,

· βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν 2 οχήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις