Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδίωξη στην Εγνατία: Ο Norman έβγαλε… λαβράκι
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη στην Εγνατία: Ο Norman έβγαλε… λαβράκι

Καταδίωξη στην Εγνατία: Όταν τους εντόπισαν και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, ο οδηγός πάτησε το γκάζι

Καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ορεστιάδας, στην Εγνατία Οδό, άνοιξαν το παράθυρο του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν, όταν εντοπίστηκαν και πέταξαν ποσότητα ναρκωτικών μέσα σε πυκνούς θάμνους με την ελπίδα ότι οι αστυνομικοί, όσο κι αν έψαχναν, δεν θα τα έβρισκαν.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όμως, υπολόγισαν χωρίς τον… Norman, τον  εκπαιδευμένο, στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται κρυμμένες, καθώς ο τετράποδος αστυνομικός είναι απηνής διώκτης των παραισθήσεων, που καταστρέφουν νέους ανθρώπους. Βάζοντας τη μουσούδα του στη θαμνώδη περιοχή, χωμένος κυριολεκτικά μέσα στην πυκνή βλάστηση, βρήκε τη σακούλα, που περιείχε ένα κιλό κάνναβης και έκανε το γνωστό… σινιάλο στον εκπαιδευτή του  για να παραλάβει τα ναρκωτικά. Το βέβαιο είναι ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ορεστιάδας, είχαν σχετικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα των δύο ημεδαπών επιβαινόντων στο συγκεκριμένο όχημα.

Όταν τους εντόπισαν και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, ο οδηγός πάτησε το γκάζι και επιχείρησαν να διαφύγουν πετώντας τη σακούλα με την κάνναβη. Η Αστυνομία για τη σύλληψη ανακοίνωσε ότι οι  δύο ημεδαποί  θεωρούνται  μέλη συμμορίας, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές του Βόρειου Έβρου.

Πάτησαν γκάζι

«Ειδικότερα», συνεχίζει  «στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό και σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ παράλληλα αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο και τη σύλληψη, απέρριψαν από το όχημα μία νάιλον συσκευασία με ναρκωτικά. Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών « NORMAN » εντόπισαν τη συσκευασία που απέρριψαν οι δράστες σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, πλησίον του οδοστρώματος, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους ενός κιλού και πέντε γραμμαρίων».

Τις ίδιες ώρες, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της  Ασφάλειας Κατερίνης, συλλαμβάνονταν δύο Αλβανοί υπήκοοι,  αυτή τη φορά,  για διακίνηση κοκαΐνης. Εντοπίσθηκαν σε περιοχή της Πιερίας,  λέει η Αστυνομία  όπου, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος,   στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 209 γραμμαρίων, την οποία κατείχαν από κοινού.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά 175 ευρώ και 4.300 Λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα, που χρησιμοποιούσαν. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις