Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία επιστράτευση: «Τελείωσαν τα παιχνίδια. Τώρα είστε στρατιώτες»
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία επιστράτευση: «Τελείωσαν τα παιχνίδια. Τώρα είστε στρατιώτες»

Ρωσία επιστράτευση: Ο αξιωματικός ακούγεται να λέει στους κληρωτούς ότι θα λάβουν εκπαίδευση δύο εβδομάδων πριν σταλούν στο μέτωπο

Ένα βίντεο δείχνει άνδρες στη Ρωσία που έχουν κληθεί στο πλαίσιο της επιστράτευσης να μαθαίνουν για την αποστολή τους στο μέτωπο. Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter και αναδημοσιεύεται από τον Guardian. Ο αξιωματικός ακούγεται να λέει στους κληρωτούς ότι θα λάβουν εκπαίδευση δύο εβδομάδων πριν σταλούν στο μέτωπο και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τελείωσαν τα παιχνίδια. Είστε στρατιώτες τώρα».

«Τελείωσαν τα παιχνίδια. Είστε στρατιώτες τώρα»

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο υπεύθυνος στη Μονάδα Επιστράτευσης του Ρωσικού Στρατού προσθέτει: «Γιατί ουρλιάζετε σαν γυναίκες; Βγάλτε τον σκασμό και αφήστε με να μιλήσω. Τέρμα τα παιχνίδια. Τρεις ημέρες εδώ και μετά φεύγετε. Δύο εβδομάδες εκπαίδευση και θα πάτε στις Μονάδες σας». Και από αυτό το βίντεο φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Πούτιν να καλέσει τους επίστρατους, καθώς οι διαδηλώσεις στη χώρα κατά της επιστράτευσης πληθαίνουν. Η επιστράτευση ωστόσο προχωρά στη Ρωσία, μετά το διάγγελμα του Πούτιν. Οι 300.000 άνδρες, σύμφωνα με το σχέδιο -οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο-, προορίζονται για το ουκρανικό μέτωπο.

Στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν, πάντως, ότι η μερική επιστράτευση δύσκολα θα σηματοδοτήσει καμπή στον πόλεμο, παρά μόνο θα τον παρατείνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις