Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 71χρονος Λέσβος: Νέα στοιχεία στην υπόθεση εμπρησμού στον Πολιχνίτο
ΕΛΛΑΔΑ

71χρονος Λέσβος: Νέα στοιχεία στην υπόθεση εμπρησμού στον Πολιχνίτο

71χρονος Λέσβος: Ο 71χρονος πυρπόλησε το σπίτι, το αυτοκίνητο και το μαγαζί του αδελφού του

Κατάθεση στις αστυνομικές αρχές δίνει ο Α. Κ. από το χωριό Πολιχνίτος της Λέσβου που είδε την περιούσια του να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά από τη μανία του 71χρονου αδελφού του. Ο ηλικιωμένος άνδρας, αφού πυρπόλησε το σπίτι, το αυτοκίνητο και το μαγαζί του αδελφού του στη συνέχεια επέλεξε να αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στις φλόγες της επιχείρησης, αν και υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως είχε όλο τον χρόνο να απομακρυνθεί και να σωθεί.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o Α. Κ., όλα ξεκίνησαν, όταν ξύπνησε από τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του και λίγο έλειψε να καεί ζωντανός: «Βρίσκομαι για κατάθεση στην αστυνομία αυτή την ώρα για όλα όσα ζήσαμε. Ξύπνησα στην κυριολεξία από την φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι μου. Κοιμόμουν και άκουσα να σπάνε τζάμια από τα παράθυρα. Το σπίτι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ το μαγαζί και το αυτοκίνητο έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Είναι μια οικογενειακή ιστορία παλιά, που κρατούσε πάρα πολλά χρόνια. Την συντηρούσε εκ του αποτελέσματος ο αδελφός μου χωρίς να ξέρω το γιατί. Η αλήθεια είναι πως δεν με είχε απειλήσει ποτέ ώστε να προσέχω για κάτι μέχρι που συνέβη το χειρότερο».

Προσπάθησε να καταστρέψει τα πάντα

Σύμφωνα με το χρονικό, η καταστροφική μανία του 71χρονου άνδρα ξεκίνησε γύρω στις 4 τα ξημερώματα όταν έφτασε στο χωριό με το αυτοκίνητο του. Ταυτόχρονα, όπως περιγράφει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αλάνης που ζει μόλις λίγα μέτρα μακριά από την επιχείρηση και το σπίτι του Α. Κ., ο άνδρας προσπάθησε να καταστρέψει τα πάντα:

«Ξυπνήσαμε από τον θόρυβο γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Βγαίνουμε έξω με την γυναίκα μου και βλέπουμε το αυτοκίνητο να έχει σπάσει την βιτρίνα και είναι μέσα στο μαγαζί του Α. Υποθέσαμε πως κάποιος μεθυσμένος οδηγός έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε στην βιτρίνα. Καλώ τον Α. στο τηλέφωνο τίποτα, καλώ την αστυνομία και μέσα στα επόμενα λεπτά έχει φτάσει».

“Είχε χρόνο για να βγει από το μαγαζί αλλά δεν το έκανε”

Ο ίδιος προσθέτει: «Ο δράστης αρχικά είχε βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του Α., το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στην πορεία έβαλε στο σπίτι και στην συνέχεια επέστρεψε στο μαγαζί. Τον βλέπαμε να κινείται γύρω από το μαγαζί γιατί κρατούσε έναν φακό. Ξαφνικά πήρε φωτιά το εσωτερικό, κάτι κρατούσε και το πέταξε. Ήταν μέσα στο μαγαζί τον είδε η γυναίκα μου, περιμέναμε ότι θα βγει αλλά τίποτα έμεινε μέσα. Δε προσπάθησε να βγει, είχε τον χρόνο, αλλά προτίμησε να μείνει μέσα. Αυτός είχε ένα φωτογραφείο στο Ηράκλειο και στην συνέχεια πήγε στην Θεσσαλονίκη. Τελευταία φορά που τον είδα μου είπε πως ήταν στην Ουκρανία και πως έψαχνε να νοικιάσει σπίτι».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi, τα δύο αδέρφια φέρεται να είχαν συχνούς καβγάδες και εντάσεις πολλές. Ο 71χρονος έλειπε χρόνια στην Αμερική και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε δώσει πολλά χρήματα στους δικούς του για να αγοράσουν το κατάστημα αυτό που άνοιξε το 1974. Ο πατέρας τους όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άφησε όλη αυτή την περιουσία στον έτερο γιο, εξαγριώνοντας όλα αυτά τα χρόνια τον 71χρονο. Μάλιστα, ο τελευταίος φέρεται να διεκδικούσε μέρος της περιουσίας αυτής με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές συγκρούσεις με τον αδερφό του.

Το θύμα μίλησε στο «Tlive»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις