Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Eurobasket 2022: Ο Άνταμ Σάντλερ αποθέωσε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Eurobasket 2022: Ο Άνταμ Σάντλερ αποθέωσε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία πανηγύρισε το 4ο της χρυσό σε Ευρωμπάσκετ

H Ισπανία κατέκτησε το Eurobasket 2022, επικρατώντας με 88-76 στον τελικό επί της Γαλλίας. Ο γνωστός ηθοποιός Άνταμ Σάντλερ δεν ξέχασε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, παίκτη της Ισπανίας, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία «Hustle». Ο Άνταμ Σάντλερ μετά την κατάκτηση του Eurobasket 2022 από την Ισπανία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram τη φωτογραφία του Ερνανγκόμεθ και έγραψε στη λεζάντα: «Μπο Κρουζ, τα κατάφερες. Σας αγαπώ, Χουάντσο και Γουίλι (ο αδερφός του Χουάντσο). Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Ισπανίας».

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ οδήγησε την Ισπανία σε μια ιστορική νίκη επί της Γαλλίας, πετυχαίνοντας 27 πόντους με 9 στα 11 σουτ και το εκπληκτικό 7 στα 9 τρίποντα. Η Γαλλία δεν είχε καμία απάντηση στον ασταμάτητο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της Ισπανίας στον τελικό.

Το «bromance» Σάντλερ-Eρνανγκόμεθ

Ο Άνταμ Σάντλερ δημιούργησε μία ωραία σχέση με τον Ερνανγκόμεθ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Hustle» του Νetflix. Ο Χουάντσο έπαιζε τον ρόλο του «Μπο Κρουζ», ενός ταλαντούχου παίκτη από την Ισπανία, που προσπαθούσε να φτάσει στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ, και ο Άνταμ Σάντλερ έπαιζε τον ρόλο του ατζέντη / προσωπικού προπονητή του νεαρού παίκτη, που θα τον βοηθούσε να επιτύχει τον σκοπό του.

Ο Ισπανός power foward υπέγραψε φέτος με τους Τορόντο Ράπτορς συμβόλαιο ενός χρόνου και συνεχίζει την καριέρα του στο ΝΒΑ, όπου μετρά, κατά μέσο όρο, 5,4 πόντους και 0,6 ασίστ στα 6 χρόνια που βρίσκεται στη λίγκα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Sandler (@adamsandler)

Το ματς

Ο τελικών των βολών! Μέχρι το σκορ να γίνει 5-1, οι δύο ομάδες σκόραραν μόνο με βολές. Ο Εβάν Φουρνιέ σταμάτησε αυτό το… ανυπόφορο σερί. Με τη Γαλλία να έχει ήδη προχωρήσει στην πρώτη αμυντική αλλαγή της. Ο Αλμπισί που ξεκίνησε πάνω στον Μπράουν, έδωσε τη θέση του στον Ερτέλ, αφού ο Κολέ ήθελε περισσότερο δημιουργία. Αυτό το στοιχείο είχε η Ισπανία, με τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ να κερδίζει κατά κράτος τον Ρούντι Γκομπέρ και να έχει 6 από τους 9 πόντους της ομάδας του, μέχρι το 9-3. Το καλάθι του Λορέντζο Μπράουν, έφερε τη διαφορά στο +9 από νωρίς για την Ισπανία (14-5). Η Ισπανία πέρασε το όριο των 10 πόντων, όταν μετά από τρία (!) διαδοχικά κλεψίματα του Χάιμε Φερνάντεθ, ο Γουίλι κάρφωσε για το 18-7. Ένα γαλλικό σερί 5-0 μείωσε τη διαφορά, μέχρι που ήρθε ο Ρούντι Φερνάντεθ. Τρίποντο και 23-14!

Στο ρεσιτάλ του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ!

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δυο διαδοχικά τρίποντα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Και το σκορ να διαμορφώνεται σε 29-14, μέσα σε… σκάρτα 12 αγωνιστικά λεπτά. Ο Κολέ άλλαξε την άμυνα του σε ζώνη, μα ο Χουάντσο σκόραρε ξανά και ξανά από τα 6.75 (35-16). Μέσα σε 4:51 στο παρκέ είχε 12 πόντους με 4/5 τρίποντα. Και ενώ η Ισπανία έβγαζε απίστευτη ενέργεια στην άμυνα (6 κλ.), τα μακρινά σουτ ήταν εγγύηση (8/11 τρίποντα) με το σκορ 41-22! Και δεν υπήρχε… φρένο. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ συνέχισε το απίθανο κρεσέντο, συμπληρώνοντας 6/7 τρίποντα (18π.), ο αδελφός του σκόραρε μπροστά στον Γκομπέρ και η διαφορά στο σκορ ξεπέρασε και τους 20 πόντους (47-26).

Η Γαλλία δεν μπορούσε να παρατήσει το ματς τόσο νωρίς. Βρήκε σκορ (σερί 11-0), έπαιξε άμυνα και προτού τελειώσει το δεκάλεπτο είχε ρίξει τη διαφορά στους 10 (47-37). Μετά τη διακοπή, το γαλλικό σερί συνεχίστηκε και σταμάτησε στο 16-0 (47-42), με τον Ταρπέι να έχει «αφοπλίσει» τον Λορέντζο Μπράουν. Και όσο έυκολα έχασε τη διαφορά η Ισπανία, με τον ίδιο τρόπο την πήρε πίσω, 58-46, με διαδοχικά κλεψίματα και φάσεις που τελειώσαν κοντά στο καλάθι (μετά από 25′ η Ισπανία έχει 16 ασίστ, 9 κλεψίματα).

O Οκόμπο ήρθε ξανά από τον πάγκο, όπως και στο πρώτο μέρος, και έδωσε λύσεις στη Γαλλία. Ένα δικό του τρίποντο μείωσε το σκορ σε 63-57 και ενώ το ματς είχε μπει στο τελευταίο λεπτό του 3ου δεκάλεπτου. Μόνο που ο τελευταίος λόγος άνηκε στον Ρούντι: τρίποντο και 66-57! Αν και το highlight ήταν η απίθανη τάπα του Γκαρούμπα στον Οκόμπο!

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Εβάν Φουρνιέ ανέλαβε να οδηγήσει τη Γαλλία, με τέσσερις πόντους (τρίποντο και μία βολή από τεχνική ποινή). Εκεί ήρθε ξανά ο Χουάντσο με το 7ο τρίποντό του για το 71-61. Με την Ισπανία να συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό το αμυντικό σεμινάριο (11 κλεψ.). O Μπράουν πήρε μπροστά και πρόσφερε σημαντικούς πόντους, ένα λέι απ του έκανε το σκορ 80-68. Με τη νίκη να πλησιάζει στους Ισπανούς. Μία τέχνική ποινή που δέχτηκε ο Ερτέλ για διαμαρτυρία, έφερε τον Λορέντζο Μπράουν στις βολές. Ευστόχησε σε τρεις βολές και το σκορ έγινε 88-73 με ένα λεπτό στο ρολόι. Η Ισπανία είχε ήδη στρογγυλοκαθίσει στο θρόνο της. Ως η απόλυτη κυρίαρχος στην Ευρώπη.

Πού κρίθηκε το ματς

Η Γαλλία μείωσε τη διαφορά στους 8 πόντους στο ξεκίνημα της 4ης περίοδου, άμεσα οι Ισπανοί την ανέβασαν ξανά με διαδοχικά κλεψίματα και μεγάλα καλάθια.

MVP: O Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 27 πόντους και 7/9 τρίποντα!

Όπως κάθε φορά αρκετοί, ο Μπράουν είχε 14 πόντους, 11 ασίστ, ο Χάιμε Φερνάντεθ 13 πόντους, 4 κλεψίματα.

Ο αδύναμος κρίκος

Μοιρασιά ανάμεσα σε Αλμπισί (1π.) και Γκομπέρ (6π. Με μόλις δύο προσπάθεις). Ο δεύτερος έπρεπε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του.

Τα 6/7 τρίποντα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο πρώτο ημίχρονο. Και τα 7/9 μέχρι το φινάλε. Μαζί και τα 12 ισπανική κλεψίματα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-14, 47-37, 66-57, 88-76

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις