Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπιμπίλας – δίκη Φιλιππίδη: Επεισοδιακή η κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ
ΕΛΛΑΔΑ

Μπιμπίλας – δίκη Φιλιππίδη: Επεισοδιακή η κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ

Μπιμπίλας - δίκη Φιλιππίδη: Στο ακροατήριο δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου και του μάρτυρα προέδρου του ΣΕΗ

Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Στο ακροατήριο δημιουργήθηκε ξανά ένταση αυτή τη φορά, μεταξύ της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου ηθοποιού Κικής Πακιρτζίδου και του μάρτυρα προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα. Συγκεκριμένα η κυρία Πακιρτζίδου ενώ εξέταζε τον μάρτυρα αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και την αμεροληψία του ως προς το πρόσωπό του Πέτρου Φιλιππίδη. Μάλιστα προσκόμισε στην έδρα και δημοσίευμα στο οποίο όπως είπε, αναφέρεται πως ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε δηλώσει ότι ορθώς ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή.

Τότε, ο κύριος Μπιπίλας εξερράγη και είπε απευθυνόμενος στη συνήγορο «θέλετε να δείτε την αξιοπιστία μου;». Έβγαλε δε απο την τσέπη του λαχεία και είπε πως την περασμένη Παρασκευή η συνήγορος τον είχε καλέσει σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και του έκανε το τραπέζι. «Μου παρηγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία ενώ εγώ δεν ήθελα», είπε ο κύριος Μπιμπίλας.

 

Της πέταξε τα λαχεία που του είχε αγοράσει

Από τη πλευρά της η η κυρία Πακιρτζίδου ανέφερε ότι κάλεσε το μάρτυρα σε συνάντηση προκειμένου να του επισημάνει ότι παραβιάζεται στα ΜΜΕ το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη και ότι αυτό δεν είναι σωστό. Τότε ο κ. Μπιμπίλας της πέταξε τα λαχεία που του είχε αγοράσει, όπως είπε η συνήγορος, και άρχισε να αποχωρεί από την αίθουσα. Το δικαστήριο διέκοψε και πάλι τη συνεδρίασή του προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Μάλιστα η πρόεδρος πριν διακόψει τη συνεδρίαση είπε: «Δε μας ενδιαφέρει όλο αυτο, γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».

Μπιμπίλας σε Νίνου στη δίκη Φιλιππίδη: Ντροπή σου Ελπίδα που λες ψέματα

Ένταση επικράτησε και νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από τον Σπύρο Μπιμπίλα να ανακαλέσει όσα είπε την Τρίτη για σχέση του κατηγορούμενου ηθοποιού με φίλη του γιου του και αποχώρησή του από την οικογενειακή εστία. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο κ. Μπιμπίλας το περιστατικό αυτό του το είχε εκμυστηρευθεί η ίδια η Ελπίδα Νίνου.

Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε από το μάρτυρα να ανακαλέσει τα όσα είπε διότι, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, τα λόγια του αυτά πλήγωσαν πολύ την οικογένεια του κατηγορούμενου και τον ίδιο.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η κυρία Νίνου

Σπ. Μπιμπίλας: Και εγώ διαψεύδω την κυρία Νίνου

Μάλιστα, η ίδια η Ελπίδα Νίνου σηκώθηκε και ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί, χωρίς όμως η έδρα να της το επιτρέψει. Η πρόεδρος, λόγω της έντασης, ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης για να πέσουν οι τόνοι. Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχωρώντας από το ακροατήριο είπε στην Ελπίδα Νίνου: «Ντροπή σου Ελπίδα για τα ψέματα που λες». Μάλιστα, κάποια στιγμή από το ακροατήριο ακούστηκε και η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου να λέει: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε…».

Μετά τη διακοπή, ακούστηκαν και αποδοκιμασίες σε βάρος του κ. Μπιμπίλα, στον οποίο πρόσωπα από το ακροατήριο είπαν: «Φίδι, φίδι, ντροπή σου εσένα που λες ότι είσαι 30 χρόνια φίλος τους και λες τέτοια πράγματα».

Υψηλοί τόνοι στη δίκη Φιλιππίδη

Σε υψηλούς τόνους είχε ξεκινήσει και την Τετάρτη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.  Απαντώντας σε κάποιες από τις ερωτήσεις του συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας επανέλαβε πως ο ίδιος θεωρεί φίλους του τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, πλην όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού, του ζήτησε να μην αποκαλέσει ξανά δημόσια τον εντολέα του και τη σύζυγό του φίλους του.

«Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσει, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά» είπε ο κ. Μπιμπίλας, απευθύνοντας μάλιστα σε άλλο σημείο της εξέτασης του «έκκληση» και σε άλλες γυναίκες που του έχουν μιλήσει, όπως είπε, και για άλλα περιστατικά ώστε να έρθουν στο δικαστήριο και να τα καταθέσουν. Τα λόγια αυτά του μάρτυρα προκάλεσαν την αντίδραση της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία επισήμανε πως πρόκειται για έναν «δικονομικά ανεπίτρεπτο δρόμο», καθώς κανείς, όπως ειπώθηκε, δεν μπορεί να έρχεται στο δικαστήριο και να αφήνει σκιές χωρίς στοιχεία.

Πάντως, ο κ. Μπιμπίλας επέμενε στα λεγόμενά του, επαναλαμβάνοντας πως «δεν μπορεί να μην πει την αλήθεια» και ανέφερε πως ο ρόλος των πραγματικών φίλων είναι να επισημαίνουν τα λάθη των φίλων τους ώστε εκείνοι να βελτιώνονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις