Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Γερμανία Eurobasket 2022: Φοβάται τον Αντετοκούνμπο ο Χέρμπερτ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Γερμανία Eurobasket 2022: Φοβάται τον Αντετοκούνμπο ο Χέρμπερτ

Ελλάδα – Γερμανία Eurobasket 2022: Η Γερμανία προετοιμάστηκε με προβλήματα για τον αγώνα με αντίπαλο την Ελλάδα

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ μίλησε για το παιχνίδι της Γερμανίας με την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ (13/9) για τα προημιτελικά του Eurobasket 2022. Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας τόνισε ότι δεν ξέρει με ποιον τρόπο θα σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ πρόσθεσε ότι κλειδί για το παιχνίδι θα είναι η άμυνα της ομάδας του στο ανοιχτό γήπεδο.

“Πρώτον η άμυνα στο transition θα είναι σημαντική” ανέφερε αρχικά ο Χέρμπερτ και πρόσθεσε: “Δεύτερον πρέπει να περιορίσουμε τον Γιάννη. Δεν ξέρω ακόμα πώς, ελπίζω να βρούμε τον τρόπο αύριο. Τρίτον, πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας”.

Ο πρώην προπονητής του Άρη δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. ‘Παίζουμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο’.

Όσον αφορά τους τραυματίες (Βάγκνερ, Γουάιλερ-Μπαμπ) και τον ασθενή Φόγτκμαν, ο Χέρμπερτ τόνισε: ‘Ειναι τουρνουά επιβίωσης. Έχουμε τραυματισμούς, έναν άρρωστο (Φόγκτμαν). Πρέπει να δούμε αύριο. Δεν μπορώ να πω τώρα. Πιθανότατα θα αποφασίσουμε. Κανείς δεν προπονήθηκε σήμερα (χθες), έχουμε μείνει με 9 παίκτες και θα δούμε τι θα γίνει”.

Εθνική ομάδα: Γερμανία – Ελλάδα για την πρόκριση στους «4» του Eurobasket 2022 – Η ώρα και το κανάλι

Η Εθνική ξόρκισε τους «δαίμονες» της κόντρα στην Τσεχία και συνεχίζει να ονειρεύεται την επιστροφή στα μετάλλια, μετά από 13 χρόνια. Η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι απόψε (13/9) στη Mercedes-Benz Arena, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα, Γερμανία, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ακόμα ένα «do-or-die» παιχνίδι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να ηγηθεί και πάλι, αλλά, όπως έγινε και κόντρα στην Τσεχία, καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα θα είναι κι η συνεισφορά των άλλων διεθνών.

Η Γερμανία, από την άλλη, αντιμετωπίζει δύο σημαντικά θέματα τραυματισμών. Ο Φραντς Βάγκνερ χτύπησε στον δεξιό αστράγαλο στο ματς με το Μαυροβούνιο και κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος. Επίσης, αμφίβολος είναι κι ο Νικ Ουάιλερ – Μπαμπ, ο οποίος έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς, λόγω προβλήματος στον ώμο.

Η ώρα και το κανάλι του Γερμανία – Ελλάδα

Ο αγώνας της Εθνικής με αντίπαλο τη Γερμανία, για τους «8» του Eurobasket 2022, είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τρίτης (13/9). Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 21:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις