Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο συνταγή: Έτοιμη σε χρόνο dt, σκέτη “κόλαση”
PLUS

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο συνταγή: Έτοιμη σε χρόνο dt, σκέτη “κόλαση”

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο συνταγή: Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο εμπλουτίζει τη γεύση η προσθήκη της κολοκύθας

Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή σνακ μικρών και μεγάλων. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του αγαπημένου φαγητού αλλά ίσως η πιο εύκολη στην εκτέλεση είναι αυτή χωρίς φύλλο, η οποία από την άλλη δεν υστερεί καθόλου στη γεύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να τα ψήσετε και να απολαύσετε την πλούσια γεύση της. Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο εμπλουτίζει τη γεύση η προσθήκη της κολοκύθας.

Υλικά

5 αυγά
400 γρ. τυρί κατσικίσιο (ή φέτα)
225 γρ. χαλούμι τριμμένο
300 γρ. πουρέ κολοκύθα
200 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
150 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα (της επιλογής σας)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε αρχικά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το μείγμα.
Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα τοματίνια) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε σε βουτυροαλευρομένο ταψί (διαμέτρου 22 εκ) και τοποθετούμε τα τοματίνια στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις