Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μενίδι: Κρεμασμένη στο καπό για 400 μέτρα – “Φως” στην απίστευτη ληστεία
ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Κρεμασμένη στο καπό για 400 μέτρα – “Φως” στην απίστευτη ληστεία

Οι τέσσερις από τους οκτώ της οργάνωσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα

Στα τέλη Οκτωβρίου 2021, οι σκηνές ενός βίντεο, από κάμερα ασφαλείας σε δρόμο του Μενιδίου, που αποτύπωναν μια γυναίκα να ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου, πάνω σε καπό αυτοκινήτου ληστών, που έτρεχε ιλιγγιωδώς, έκοψαν την ανάσα όσων το παρακολούθησαν.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Κάτι περισσότερο από δέκα μήνες μετά, η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, αποδεικνύουν ότι οι δράστες της… αεροπορικής ληστείας, δεν ήταν μόνο «τσαντάκηδες». Γίνεται λόγος, μετά την εξάρθρωση της  8μελούς συμμορίας, για πολύ σκληρούς κακοποιούς Ρομά, οι οποίοι σκορπούσαν τον τρόμο, ειδικά στήνοντας ενέδρες κοντά σε τράπεζες, όπου παρακολουθούσαν και χτυπούσαν  τα υποψήφια θύματα, όταν αυτά έβγαιναν με χρηματικά ποσά στις τσάντες τους. Οι τέσσερις από τους οκτώ της οργάνωσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι ταυτοποιήθηκαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Η Αστυνομία λέει ότι τα μέλη της οργάνωσης,  διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών οχημάτων, πεζών και κλοπές από οικίες και οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Το ξήλωμα της συμμορίας άρχισε   μετά από ληστεία σε βάρος ημεδαπού, έξω από κατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι. Εκεί του είχαν αρπάξει τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό  αφού άσκησαν βία σε βάρος του, για να κάμψουν την αντίστασή του.

Ειδική ομάδα αστυνομικών

Αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας αστυνομικών, με εντολή να ερευνήσει τη συγκεκριμένη ληστεία και άλλες, που παρουσίαζαν παρόμοια χαρακτηριστικά. Μετά από πολύμηνη έρευνα, αποκαλύφθηκε, όπως τονίζεται,  η δράση εγκληματικής οργάνωσης με διαρκή και μεθοδική δράση, με διακριτούς ρόλους και συνοχή. «Ως προς τον τρόπο δράσης», ενημερώνει η Αστυνομία ,  «τα μέλη της οργάνωσης παρακολουθούσαν και στοχοποιούσαν άτομα που προσέγγιζαν, είτε πεζή, είτε με τα οχήματα τους υποκαταστήματα τραπεζών και επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, έχοντας στην κατοχή τους μετρητά.

Στη συνέχεια παρέμεναν εξωτερικά των υποκαταστημάτων και σε απόσταση, ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες των τραπεζών και όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, επιτίθεντο στα θύματά τους, πολλές φορές με ιδιαίτερη σκληρότητα και του αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Έσκαγαν και λάστιχα

Όταν το θύμα κινούνταν με το όχημα του, σε κάποιες περιπτώσεις προέβαιναν σε φθορές στα ελαστικά και όταν το θύμα σταματούσε μετά από λίγο και εξέρχονταν από το αυτοκίνητο με σκοπό να ελέγξει τα ελαστικά, έβρισκαν την κατάλληλη στιγμή να του επιτεθούν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ημεδαπής που έπεσε θύμα της ιδιαίτερης σκληρότητας τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στην περιοχή των Αχαρνών τον περασμένο Οκτώβριο. Οι δράστες επιβαίνοντες στο «επιχειρησιακό» όχημα τους, προσέκρουσαν στο όχημα που οδηγούσε η ημεδαπή, με επακόλουθο να εξέλθει του οχήματος της και να πλησιάσει το αυτοκίνητο των δραστών. Τότε ο συνοδηγός εξήλθε, την ακινητοποίησε και την οδήγησε με τη βία μέχρι το όχημα της, όπου αφαίρεσε την τσάντα της.

Η παθούσα προσπάθησε να ανακτήσει την τσάντα της και κινήθηκε προς το μέρος τους, τότε ο οδηγός εκκίνησε το όχημα με σκοπό να την πλήξει, με το θύμα να κρατείται αντανακλαστικά από το καπό του οχήματος, να παρασύρεται για αρκετά μέτρα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της μετά την πτώση της στο οδόστρωμα.

Το εύρος της εγκληματικής τους δράσης, πέραν των ανωτέρω αναφερόμενων ληστειών, εκτεινόταν και σε διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, κλοπές Ι.Χ.Ε. οχημάτων και κλοπές από οχήματα. Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -16- αξιόποινες πράξεις, εκ των οποίων -11- κλοπές και -5- ληστείες με λεία άνω των -138.000- ευρώ. Τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες. Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και 4 εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις