Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια: Δραματική έκκληση για εκκένωση των κατοίκων
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια: Δραματική έκκληση για εκκένωση των κατοίκων

Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια: Μόσχα και Κίεβο κατηγορούν ο ένας τον άλλο για βομβαρδισμούς του πυρηνικού σταθμού

Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα τους κατοίκους των κατεχόμενων περιοχών γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια να εκκενώσουν την πόλη για τη δική τους ασφάλεια. Μόσχα και Κίεβο κατηγορούν ο ένας τον άλλο για βομβαρδισμούς του πυρηνικού σταθμού, του μεγαλύτερου της Ευρώπης, με υπαρκτό τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής. «Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ….και τους λέω εκκενώστε! Βρείτε έναν τρόπο να φτάσετε σε έδαφος ελεγχόμενο από την Ουκρανία»,δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ μέσω ανάρτησης της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο εξόριστος Ουκρανός δήμαρχος του Ενερχοντάρ, της κύριας πόλης που εξυπηρετεί τον πυρηνικό σταθμό, δήλωσε σε δική του ξεχωριστή ανάρτηση στο Telegram, ότι η πόλη δέχεται πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις και ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση της. Η Ρωσία αρνείται ότι βάλει κατά αμάχων και κατηγορεί το Κίεβο ότι βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό.

Η «Ενιαία Ρωσία» ζητά την εκκίνηση των διαδικασιών για την προσάρτηση των κατεχόμεων ουκρανικών εδαφών

Το κόμμα του Βλαντίμρ Πούτιν, η Ενιαία Ρωσία, πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή στις 4 Νοεμβρίου δημοψηφισμάτων στα κατεχόμενα από τις ρωσικές δυνάμεις ουκρανικά εδάφη για την προσάρτησή τους στη Ρωσία.

“Το Ντονέτσκ, το Λoυχάνσκ και πολλές άλλες ρωσικές πόλεις θα ξαναβρούν εντέλει το λιμάνι τους. Και ο ρωσικός κόσμος, που είναι σήμερα διαιρεμένος από επίσημα σύνορα, θα ξαναβρεί ακεραιότητά του”, είπε, σύμφωνα με το κόμμα, ο γραμματέας του γενικού συμβουλίου της Ενιαίας Ρωσίας, Αντρέι Τουρτσάκ, καθώς η Ρωσία γιορτάζει στις 4 Νοεμβρίου την ημέρα εθνικής ενότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις