Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφόνος Γαρυφαλλιάς – Φολέγανδρος: Παραπέμπεται σε δίκη ο δράστης της 26χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνος Γαρυφαλλιάς – Φολέγανδρος: Παραπέμπεται σε δίκη ο δράστης της 26χρονης

Δολοφόνος Γαρυφαλλιάς - Φολέγανδρος: Απορρίπτονται οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δράστη

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θα δικαστεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας της Γαρυφαλλιάς, στη Φολέγανδρο. Δεκατέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία της 26χρονης στη Φολέγανδρο, έφθασε η ώρα της δίκης για τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη. Το δικαστικό συμβούλιο της Νάξου με βούλευμα τον παρέπεμψε σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, το βούλευμα υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση. Σύμφωνα με αυτή, ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεων του, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 30χρονου ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς, όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, αναμένει τώρα την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το αίτημα που έχουν καταθέσει, ζητώντας να διεξαχθεί η δίκη σε δικαστήριο της Αθήνας. Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη του δράστη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

«Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Νάξου εξέδωσε το αναμενόμενο μετά την πρόταση της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου βούλευμα, με το οποίο ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου και τα μέλη του Συμβουλίου αποδέχονται την εισαγγελική πρόταση και ο δράστης του εγκλήματος, ο οποίος υποστήριζε με δημόσιες εμφανίσεις του συνηγόρου υπερασπίσεώς του ότι είναι ποινικά ακαταλόγιστος ή έστω μειωμένου καταλογισμού, παραπέμπεται, απορριπτομένων των ισχυρισμών του, στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που θα οριστεί, διότι διέπραξε εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μη γενομένου δεκτού ουδενός ισχυρισμού του.

»Μετά από αυτή την εξέλιξη, το δικηγορικό μας γραφείο και η οικογένεια της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς αναμένουμε την απόφαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Δημητρίου Παπαγεωργίου για το αν θα κάνει δεκτή την αίτηση, την οποία υπέβαλε το γραφείο μας και απηχεί τη θέληση της οικογένειας Ψαρράκου, ώστε η δίκη να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και όχι σε κάποιο από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου».

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Ψαράκου, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε:

«Αυτός ο κύριος δεν έπαιρνε ψυχοφάρμακα, αυτό ήταν μια δική του πρόφαση. Αποδεικνύεται από τους πραγματογνώμονες ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν μια χαρά. Κι ούτε αν ήταν με έναν φίλο του θα τον σκότωνε όταν έχαναν τον δρόμο. Την κόρη μου την σκότωσε γιατί ήταν γυναίκα. Δεν μας φτάνει μόνο να ακούσουμε ότι θα καταδικαστεί σε ισόβια. Για εμάς, ακούγοντας τη λέξη ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια, όπως έχει καταδικαστεί ισόβια η κόρη μου να μην την ξαναδώ και να μην μας ξαναδεί, να μη ζήσει τα όνειρά της. Αυτός ο άνθρωπος γιατί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία μετά στη ζωή;»

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρέθηκε νεκρή σε παραλία της Φολεγάνδρου, στις 17 Ιουλίου του 2021. Ο καθ’ ομολογία δράστης την χτύπησε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Στη συνέχεια, κρυβόταν σε σπηλιά επί 30 ώρες, όπου τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις