Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η πιο ωραία διαδρομή στην Ελλάδα: Σαν παραμύθι, ό,τι πρέπει για το χειμώνα
PLUS

Η πιο ωραία διαδρομή στην Ελλάδα: Σαν παραμύθι, ό,τι πρέπει για το χειμώνα

Η πιο ωραία διαδρομή στην Ελλάδα:Οι ταξιδιώτες θα βρουν στο δρόμο τους δύο φαράγγια αλλά και το πανέμορφο και γεμάτο έλατα δάσος του Ταΰγετου

Η ελληνική φύση αποτελεί πραγματικό πόλο έλξης για τον ταξιδιώτη και τις κρύες εποχές του χρόνου. Οι παραμυθένιες ορεινές διαδρομές που μπορεί να βρει κανείς και να απολαύσει πραγματικά μοναδικές στιγμές στην ελληνική επικράτεια είναι πολλές και βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα μέρη της χώρας. Υπάρχει όμως και μία που ξεχωρίζει και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η ωραιότερη ορεινή διαδρομή τη Ελλάδας. Ο λόγος για την παλιά εθνική οδό E82, η οποία ξεκινά από την Πύλο και φτάνει στη Σπάρτη αφού περάσει από την Καλαμάτα.

Το κομμάτι που ξεχωρίζει περισσότερο είναι εκείνο που βρίσκεται μεταξύ Καλαμάτας και Σπάρτης και αφήνει τον ταξιδιώτη να απολαύσει τις εναλλαγές του τοπίου και τις ομορφιές του Ταΰγετου σε όλο τους το μεγαλείο. Η παραπάνω διαδρομή έχει μήκος 60 χιλιόμετρα και χαρακτηρίζεται από τις πολλές διαδοχικές στροφές αλλά και τη μεγάλη διαφορά σε υψόμετρο που έχει από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Το ψηλότερο σημείο που θα βρείτε στη διαδρομή είναι η ορεινή διάβαση Λαγκαδιάς στα 1.350 μ. υψόμετρο. Οι ταξιδιώτες θα βρουν στο δρόμο τους δύο φαράγγια αλλά και το πανέμορφο και γεμάτο έλατα δάσος του Ταΰγετου, έπειτα από το οποίο ακολουθεί η θέα του Μεσσηνιακού κόλπου.

Χρειάζεται προσοχή

Ο δρόμος βρίσκεται σε κακή κατάσταση και για να κάνετε τη διαδρομή θα χρειαστείτε λίγο πάνω από μία ώρα, ή και περισσότερη, αν αφιερώσετε το χρόνο που αρμόζει στο τοπίο και τις φωτογραφίες που θα θέλετε να τραβήξετε. Για όλους εκείνους που σκέφτονται να περάσουν από την παλιά εθνική Καλαμάτας-Σπάρτης για να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο κατά τις διακοπές τους, να σημειωθεί ότι μέρος του δρόμου θα παραμείνει κλειστό έως περίπου και τα τέλη Ιουλίου καθώς πραγματοποιούνται εργασίες σχετικές με την προστασία από τις κατολισθήσεις. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από το 24ο χιλιόμετρο έως τα όρια Μεσσηνίας με Λακωνία και κατά τη διάρκειά τους το τμήμα του δρόμου που θα γίνονται εργασίες δεν θα χρησιμοποιείται. Ο δρόμος που θα εξυπηρετεί στο συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής ως παρακαμπτήριος είναι ο δρόμος Καρβέλι–Λαδά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις