Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το tweet που κατέβασε το ΝΑΤΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το tweet που κατέβασε το ΝΑΤΟ

«Απαράδεκτο να κατέβει για την κακομαθημένη Ελλάδα», λέει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Τον εμπρηστικό τόνο της διατηρεί η Τουρκία που επιδίδεται σε συνεχείς δηλώσεις που υποδηλώνουν θρασύτητα και διάθεση αναβίωσης των εχθρικών αισθημάτων του παρελθόντος. Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ προχώρησε, το προηγούμενο 24ωρο και μετά τη διαγραφή των «συγχαρητηρίων», σε νέα άνάρτηση, με την οποία έγραφε ότι η Τουρκία είναι χρόνια σύμμαχος, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προέβη σε νέες προκλήσεις. «Η διαγραφή του tweet από το ΝΑΤΟ ύστερα από αβάσιμο αίτημα της Ελλάδας βλάπτει την ταυτότητα και το κύρος του ΝΑΤΟ» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ενώ κάνει λόγο για «κακομαθημένη Ελλάδα».

Ειδικότερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει τα εξής ενώ τα βάζει με το ΝΑΤΟ: «Είναι απαράδεκτο η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) να διαγράφει τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 30η Αυγούστου και την Ημέρα της Νίκης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποχωρώντας απέναντι σε μια εγωιστική και κακομαθημένη στάση άλλου μέλους του ΝΑΤΟ». «Η διαγραφή του μηνύματος για την Ημέρα της Νίκης, που δεν αποτελούσε πρόβλημα, ούτε είχε εκφραστεί κάποια αντίδραση εδώ και χρόνια, βασιζόμενη στην απαίτηση μίας χώρας που δεν διστάζει να σαμποτάρει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος μας, δυσφημεί την ταυτότητα και το γόητρο του ΝΑΤΟ. Είτε αναγράφεται είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει», συνεχίζει η ανάρτηση στο Twitter.

ΝΑΤΟ: Εξηγήσεις μετά τα «συγχαρητήρια» στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Σε ανάρτηση με την οποία δίνει εξηγήσεις, εστιάζοντας στη στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα, προχώρησε την Πέμπτη η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του NATO, ένα 24ωρο αφότου κατέβασε τη συγχαρητήρια ανάρτηση για τη Μικρασιατική καταστροφή.

«Την Τρίτη, η LANDCOM συνεχάρη τον σύμμαχό μας, την Τουρκία, για την εθνική Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε ευγνώμονες που η Τουρκία φιλοξενεί τη βάση μας στο έδαφός της. Επίσης, ευχαριστούμε και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!», η νέα ανάρτηση της νατοϊκής διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης η Ελλάδα προχώρησε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη συγχαίρει την Τουρκία για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, που ουσιαστικά τιμάται -από τη γείτονα- η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία» αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση.

Στη συνέχεια, όμως, κατέβηκε η συγχαρητήρια ανάρτηση που έκανε το ΝΑΤΟ προς την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης».

Το παραλήρημα Ερντογάν

Με υποτιμητικά λόγια κατά της Ελλάδας, μίλησε ξανά ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής. Ο Τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε για την «αναδίπλωση» που έκανε το ΝΑΤΟ, με την ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Το ΝΑΤΟ έκανε ελιγμούς, όπως κάνει πάντα. Διέγραψε την αρχική ανάρτηση και δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί ξεχωριστή δύναμη μαζί με την Τουρκία. Αυτό είναι ήδη ένα θέμα για εμάς» είπε αρχικά ο Ερντογάν. Και συνέχισε: «Η δυσφορία της Ελλάδας δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Ένα ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία είναι αδιανόητο. Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ. Αν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, αν δεν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ανίσχυρο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις