Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πούτιν με μαθητές: Τα αλλόκοτα αστεία για τη «σκληρή δουλειά» και η… καραντίνα δύο εβδομάδων
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν με μαθητές: Τα αλλόκοτα αστεία για τη «σκληρή δουλειά» και η… καραντίνα δύο εβδομάδων

Πούτιν με μαθητές: Ο Πούτιν διέταξε τους μαθητές να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν από τη συνάντησή μαζί του

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε παράκρουση διέταξε παιδιά να μπουν σε καραντίνα δύο βδομάδες προτού τον συναντήσουν πρόσωπο με πρόσωπο για να τους κάνει «πλύση εγκεφάλου» για την Ουκρανία και να τους λέει αλλόκοτα αστεία. Ο Ρώσος ηγέτης αφού απέτισε φόρο τιμής στο φέρετρο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, βρέθηκε σε πρότυπο σχολείο στο Καλίνινγκραντ. Ο γεμάτος φόβο για τον κορωνοϊό, Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τους μαθητές να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν από τη συνάντησή μαζί του στο Καλίνινγκραντ. Ο πολύ επιφυλακτικός για την υγεία του Ρώσος πρόεδρος, για τον οποίο υπάρχουν φήμες ότι αντιμετωπίζει διάφορες ασθένειες τα τελευταία χρόνια, έλαβε πρόσθετες προφυλάξεις για να αποφύγει να κολλήσει covid, με τα κρούσματα να βρίσκονται σε άνοδο στη Ρωσία αυτόν τον μήνα.

Απευθυνόμενος στους επιλεγμένους για τις υψηλές νοητικές τους ικανότητες μαθητές, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Daily Mail, ο Πούτιν τόνισε τη σημασία της διδασκαλίας, της προφανώς εγκεκριμένης από το Κρεμλίνο εκδοχής της ιστορίας.

Ο Πούτιν κάνει αλλόκοτα αστεία για τη «σκληρή δουλειά»

Εκτός από το ότι έδωσε στα παιδιά ένα τρελό μάθημα ιστορίας που έλεγε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία πρέπει να είναι μια χώρα, στη συνέχεια ο Πούτιν τους έκανε και διάλεξη για τη σημασία της πειθαρχίας με ένα πολύ αλλόκοτο αστείο. Φυσικά από το πακέτο των συμβουλών δεν έλειψε η «σκληρή δουλειά». «Το να δουλεύεις σκληρά είναι από μόνο του ταλέντο. Δεν είναι απλά, με συγχωρείτε, να στέκεσαι σε έναν «ελαστικό πισινό», εννoώντας να στέκεται κανείς στα «μαλακά», να μην ζορίζεται κοινώς. «Είναι ταλέντο να αναγκάζεις τον εαυτό σου να δουλεύει και να μπορείς να το κάνεις παραγωγικά». Ένα βίντεο δείχνει πώς βρήκε αστείο το σχόλιό του για τον «ελαστικό πισινό», γελώντας καθώς έλεγε τις λέξεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας που υποτίθεται ότι ήταν αφιερωμένη σε «σημαντικά» θέματα για παιδιά.

Δεν άρεσε το αστείο με τους «πισινούς»

Αλλά το σαστισμένο νεανικό κοινό του παρέμεινε σιωπηλό και τα λόγια του οδήγησαν σε αμηχανία και το διαδίκτυο. Η δημοσιογράφος Έλενα Ρίκοβτσεβα είπε: “Θεός φυλάξοι” είναι αυτό που επιφυλάσσει στα παιδιά του σχολείου στη συνάντηση με θέμα: «Μίλα για το σημαντικό»..Τι είδους χάος είναι στο κεφάλι του; Κάποιος να γιατρέψει αυτόν τον πρόεδρο!». Ένας άλλος είπε: «Γιατί αυτό; Τι εννοούσε με αυτό; Τι σχέση έχει o “ελαστικός πισινός” με το υπό συζήτηση θέμα; Ας μας εξηγήσει κάποιος.»

Μια θεωρία σχετικά με το αστείο είναι ότι παρέπεμψε στη σοβιετική ιστορία και αναφερόταν σε ένα παρατσούκλι που δόθηκε στον διαβόητο σοβιετικό υπουργό Εξωτερικών του Στάλιν, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ που είχε το προσωνύμιο «κ…ς από ατσάλι» για την ικανότητά του να εργάζεται στο γραφείο του επί 20 ώρες ασταμάτητα. Στη συνεδρίαση, ο Πούτιν παραδέχτηκε για τον εαυτό του: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ο πιο πειθαρχημένος. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δουλέψω με τον εαυτό μου. Η πειθαρχία είναι σημαντική για να πετύχεις. Αλλά η πειθαρχία από μόνη της δεν αρκεί». επεσήμανε.

Μαθήματα Ιστορίας από το Κρεμλίνο

Σε άλλο σημείο της κατήχησης, ο Πούτιν διεύρυνε το εύρος του πολέμου και είπε ότι ήθελε να διεκδικήσει εκ νέου τα εδάφη που θεωρούσε παραδοσιακά ρωσικά. Αναφέρθηκε στο Ντονμπάς ως τα «ιστορικά εδάφη» της Ρωσίας, προσθέτοντας: «Άρχισαν να δημιουργούν έναν αντιρωσικό θύλακα στο έδαφος της σημερινής Ουκρανίας που απειλεί τη χώρα», είπε.«Έτσι τα παιδιά μας που πολεμούν εκεί υπερασπίζονται τόσο τους κατοίκους του Ντονμπάς όσο και την ίδια τη Ρωσία», συμπλήρωσε. Σε μια ωριαία συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων, ο Πούτιν είπε ότι σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι τα παιδιά στην ανατολική Ουκρανία δεν γνώριζαν ότι η χώρα τους ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης μαζί με τη Ρωσία και ότι η «διόρθωση της ιστορίας» ήταν ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Είπε ότι ο Ρώσος υπουργός Παιδείας του είπε ότι τα παιδιά στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Ντονμπάς «δεν γνωρίζουν ότι η γέφυρα προς την Κριμαία υπάρχει» και «δεν ήξεραν καν ότι η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν μέρος μιας ενωμένης χώρας». Ο Πούτιν χαρακτήρισε «πραξικόπημα» το κύμα διαμαρτυριών που ανάγκασε τον φιλορώσο πρόεδρο της Ουκρανίας να παραιτηθεί το 2014.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Στο έδαφος της σημερινής Ουκρανίας, άρχισαν να δημιουργούν έναν αντιρωσικό θύλακα που απειλεί τη χώρα μας. «Ως εκ τούτου, τα παλικάρια μας, που πολεμούν εκεί, προστατεύουν τόσο τους κατοίκους της περιοχής του Ντονμπάς όσο και την ίδια τη Ρωσία. «Φυσικά, αυτό αξίζει την πλήρη υποστήριξη από την κοινωνία – αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από νέους. Τα παλικάρια που πολεμούν εκεί ρισκάρουν τη ζωή τους για να το κάνουν», υπογράμμισε απευθυνόμενος στους μαθητές.

Το Κρεμλίνο ετοιμάζει μαθητές εμποτισμένους στον εθνικισμό

Ο Πούτιν είπε ότι είναι σημαντικό τα σχολεία στη Ρωσία και στις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία να διδάσκουν το εγκεκριμένο από τη Μόσχα πρόγραμμα σπουδών – το οποίο αποκηρύσσει σε μεγάλο βαθμό την κυριαρχία και την ιστορία της Ουκρανίας ως ανεξάρτητου έθνους από το 1991. Από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο ώθησε τα σχολεία να είναι πιο πατριωτικά: από την Πέμπτη, όλοι οι μαθητές ξεκινούν την εβδομάδα με τελετή έπαρσης σημαίας και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο Πούτιν προήδρευσε επίσης σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μιας νέας ομάδας νεολαίας που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση, βασισμένη στις παραδόσεις της Κομσομόλ της νεολαίας του Κμμουνιστικού Κόμματς επί Σοβιετικής Ένωσης. Η ακόμη ανώνυμη ομάδα είναι η τελευταία από μια σειρά προσπαθειών για τη δημιουργία ενός πανεθνικού κινήματος νεολαίας που θα δρα υπέρ του Κρεμλίνου και θα κάνει τους νέους υποχείριο του Πούτιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις