Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Υγιεινό τοστ: Ναι, γίνεται!
PLUS

Υγιεινό τοστ: Ναι, γίνεται!

Υγιεινό τοστ: Για εκείνη τη στιγμή του δεκατιανού, που ψάχνεις κάτι ελαφρύ να καταναλώσεις

Τοστ, ένα από τα πιο εύκολα σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις. Για πρωινό, εύκολο και γρήγορo. Όμως πόσο θρεπτικό είναι το τοστάκι; Προτού βιαστείς να απαντήσεις, σκέψου απλά τα συστατικά που βάζεις ανάμεσα σε εκείνες τις δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Πριν φτάσεις στη γέμιση, ας ρίξουμε μία ματιά στο ψωμί που επιλέγεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πιθανόν τα συσκευασμένα αρτοσκευάσματα να “κρύβουν” περιττή ζάχαρη που καθόλου δεν τη θέλεις. Για αυτό, ρίξε μία προσεκτική ματιά στην ετικέτα της συσκευασίας. Από την άλλη, μην ξεχνάς ότι η ολική άλεση αγκαλιάζει τη σιλουέτα σου, τη φροντίζει και ενεργοποιεί τις καύσεις του οργανισμού σου. Δεδομένο. Παράλληλα, μπορείς να δοκιμάσεις πολύσπορο ψωμί που θα διεγείρει τον μεταβολισμό σου, αλλά και εκείνο με τα δημητριακά, για ακόμα περισσότερα οφέλη. Στη σιλουέτα σου κυρίως.

Ανοιχτό τοστ με τυρί και λαχανικά

Βγάζουμε τη μία φέτα ψωμί από την εξίσωση, βγάζουμε και περιττές θερμίδες. Έπειτα, βάζουμε πάνω σε μία φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά και ταχίνι, και από πάνω ντομάτα, κρεμμύδι και μια πιπεριά, την οποία έχουμε μαγειρέψει ελαφρώς.

brown bread on stainless steel tray
Τοστ με φέτα και σπανάκι

Η φέτα είναι τυρί με χαμηλότερες θερμίδες και λιπαρά σε σχέση με πολλά κίτρινα τυριά που χρησιμοποιούνται στα τοστ. Επίσης, η έντονη γεύση της σημαίνει πως δεν χρειάζεται να βάλουμε μεγάλη ποσότητα. Συνδυάστε την με σπανάκι, για να βάλετε στο μείγμα και φυτικές ίνες, μαζί με σίδηρο.

Μοτσαρέλα και μήλο είναι ο συνδυασμός που περιμέναμε

Δένουν υπέροχα μεταξύ τους, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε ξινό μήλο. Ενισχύουν το ένα την γεύση του άλλου. Το ξινό μήλο, επίσης, θα ταιριάξει υπέροχα με μια απαλή μουστάρδα. Μην το ξεφλουδίσετε, για να πάρετε περισσότερες φυτικές ίνες!

Θες και γαρνιτούρα;

Αν ναι, τότε μερικά chips λαχανικών στον φούρνο είναι αυτό που χρειάζεσαι! Νόστιμα, πολύχρωμα, τραγανά, light και πολύ εύκολα να τα φτιάξεις.

bread with cheese fillings on white ceramic plate
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις