Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύζυγος Πεσκόφ: “Η Τατιάνα Νάβκα δεν έχει εισέλθει στην Ελλάδα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύζυγος Πεσκόφ: “Η Τατιάνα Νάβκα δεν έχει εισέλθει στην Ελλάδα”

Σύζυγος Πεσκόφ:«Ισχύει απαγόρευση εισόδου της σε χώρες Σέγκεν», τονίζει το υπουργείο

Ανακοίνωση στην οποία διαψεύδεται ότι η σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ βρίσκεται στην Ελλάδα εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής το υπ. Προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνει ότι η Τατιάννα Νάβκα, σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου δεν έχει εισέλθει στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος της ισχύει το μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε χώρες Σέγκεν. Οι εικόνες της που παρουσιάζονται στα social media είναι από άλλη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα, πάντως, με έγκυρες πηγές, η Τατιάννα Νάβκα βρίσκεται στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας και η φωτογραφία από την διασκέδαση της συζύγου του Πεσκόφ, που είδε το φως της δημοσιότητας είναι προ τριών ημερών, σε γνωστό κατάστημα της περιοχής.

Το βίντεο της Τατιάννα Νάβκα που προκάλεσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Πεσκόφ ανήρτησε βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram χορεύοντας και σπάζοντας πιάτα, σημειώνοντας ότι «το σπάσιμο των πιάτων αποτελεί μέρος της νυχτερινής ζωής στην Ελλάδα». Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε η Τατιάννα Νάβκα αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον το επίμαχο βίντεο. Σημειώνεται ότι τόσο το όνομα της ίδιας, όσο και του Ντμίτρι Πεσκόφ βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Δύση για την εισβολή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Η ανάρτηση όπως προαναφέρθηκε προκάλεσε αρκετά σχόλια Ρώσων στο διαδίκτυο καθώς την κατηγόρησαν ότι κάνει διακοπές σε χώρα «μη φιλική» της Ρωσίας, αλλά και ότι διασκεδάζει ενώ η χώρα της βρίσκεται σε πόλεμο.

Η ανάρτηση της συζύγου του Πεσκόφ

Στην περιβόητη ανάρτηση της ανέφερε ότι ήταν σε ιδιωτικό σκάφος σε κρουαζιέρα στα τουρκικά παράλια και βρέθηκε σε ελληνικό νησί. Μάλιστα, στο επίμαχο βίντεο έγραφε ότι το σπάσιμο των πιάτων είναι ένα ελληνικό έθιμο και πως για την ίδια ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

unnamed WhatsApp-Image-2022-08-20-at-21_40_23-_1_
Ποιος είναι ο Πεσκόφ

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είναι Ρώσος διπλωμάτης και γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πεσκόφ γεννήθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας το 1967. Ο πατέρας του, Σεργκέι, ήταν επικεφαλής της σοβιετικής διπλωματικής αποστολής στο Πακιστάν. Το 1989, ο Πεσκόφ αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Ασιατικών και Αφρικανικών Χωρών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, με ειδίκευση στην Ιστορία και τις Ανατολικές Σπουδές. Την ίδια χρονιά, ο Πεσκόφ εντάχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της ΕΣΣΔ.

Το 1990, ο Πεσκόφ διορίστηκε στη σοβιετική πρεσβεία στην Άγκυρα ως διοικητικός βοηθός. Στη συνέχεια κατέλαβε τις θέσεις του ακόλουθου και στη συνέχεια τρίτου γραμματέα στην πρεσβεία. Το 1994 διορίστηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Το 2000, ο Πεσκόφ επέστρεψε στη Ρωσία από την Άγκυρα, που βρισκόταν από το 1996 μέχρι τότε, για να εργαστεί στην υπηρεσία Τύπου του Ρώσου προέδρου, υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τετραετούς θητείας ως πρώτος αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, από το 2004 έως το 2008.

Εκπρόσωπος του Πούτιν από τον Απρίλιο του 2000

Ο Πεσκόφ διορίστηκε γραμματέας Τύπου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ζούμπκοφ στις 25 Απριλίου 2008, τοποθετώντας τον στη θέση να ηγείται των δημοσιογραφικών επιχειρήσεων του Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ανέλαβε χρέη πρωθυπουργού υπό την προεδρία του Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Τον Μάιο του 2012, όταν ο Πούτιν έγινε ξανά πρόεδρος, ο Πεσκόφ διαδέχθηκε τη Νατάλια Τιμάκοβα στη θέση του εκπροσώπου του προέδρου.

Κατά τη διάρκεια των ρωσικών διαδηλώσεων 2011–2013, στις οποίες τα ΜΑΤ χτύπησαν τους διαδηλωτές, ο Πεσκόφ είπε ότι «οι διαδηλωτές που τραυμάτισαν τους αστυνομικούς τα συκώτια τους πρέπει να συρθούν στην άσφαλτο», προκαλώντας κατακραυγή μεταξύ των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης.

Τον Ιανουάριο του 2016, ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, έστειλε ένα e-mail στον Ντμίτρι Πεσκόφ ζητώντας βοήθεια για μια επιχειρηματική συμφωνία στη Μόσχα. Η Washington Post το χαρακτήρισε ως την «πιο άμεση επικοινωνία που τεκμηριώθηκε από έναν κορυφαίο βοηθό του Τραμπ σε ένα εξίσου υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης του Πούτιν». Ο Κοέν το αρνήθηκε αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα.

Η Ουκρανία

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Πεσκόφ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για πιθανή εισβολή στην Ουκρανία. Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε στη μαύρη λίστα τον Πεσκόφ και δέσμευσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Στις 3 Μαρτίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν παρόμοιες κυρώσεις.

Τον Ιούλιο του 2015, ο Πεσκόφ αρραβωνιάστηκε την Ολυμπιονίκη, χορεύτρια επί πάγου, Τατιάνα Νάβκα, με την οποία έχει μια κόρη. Παντρεύτηκαν την 1η Αυγούστου 2015, αφού ο Πεσκόφ οριστικοποίησε το διαζύγιο με τη δεύτερη σύζυγό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις