Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΛΟΑΤΚΙ μαθητές: Οργάνωση ζητά ξεχωριστές αίθουσες, “όπως για τα παιδιά με αυτισμό”
ΚΟΣΜΟΣ

ΛΟΑΤΚΙ μαθητές: Οργάνωση ζητά ξεχωριστές αίθουσες, “όπως για τα παιδιά με αυτισμό”

ΛΟΑΤΚΙ μαθητές: Ανησυχία για την αντι-ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση των Moms for Liberty- Αποκτούν σταδιακά πολιτική δύναμη στις ΗΠΑ

Η ΜΚΟ κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, «Moms for Liberty» ζήτησε τα παιδιά της κοινότητας να μπαίνουν σε ξεχωριστές τάξεις «όπως τα παιδιά με αυτισμό ή σύνδρομο Down», όπως είπαν χαρακτηριστικά. Το Moms for Liberty, που ξεκίνησε από δύο μητέρες πριν από λιγότερο από δύο χρόνια και γρήγορα επεκτάθηκε σε 40 πολιτείες, αφού προωθήθηκε από δεξιούς υποστηρικτές όπως ο Tucker Carlson, ο Rush Limbaugh και ο Steve Bannon. Σε μια συνέντευξη, η πρόεδρος της ομάδας, Miami Eulalia Jimenez, η οποία επίσης πιστεύει ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι δηλητήριο, ισχυρίστηκε ότι το να είναι κάποιος μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δε θα πρέπει να αποτελεί ανοιχτή συζήτηση για τις σχολικές αίθουσες ενώ τόνισε ότι τα queer παιδιά πρέπει να περιορίζονται σε «ξεχωριστές τάξεις».

«Όπως για παράδειγμα τα παιδιά με αυτισμό, σύνδρομο Down, έτσι και τα παιδιά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πρέπει να έχουν ειδικές συναντήσεις, εξατομικευμένο εκπαιδευτικό σχέδιο με έναν σύμβουλο», συμπλήρωσε η Crystal Alonso, επίσης μέλος του λόμπι.

«Πρέπει να τοποθετηθούν σε ξεχωριστές αίθουσες διδασκαλίας. Καταλαβαίνω, ότι είναι ένας διαφορετικός τύπος εκπαίδευσης για παιδιά με αυτές τις “αναπηρίες”, αλλά νομίζω ότι για τα παιδιά που προσδιορίζονται διαφορετικά, θα πρέπει να υπάρχει κάτι σαν εξειδικευμένο πρόγραμμα» πρόσθεσε. Τα σχόλια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς το Moms for Liberty δεν είναι απλώς μια ομάδα θυμωμένων, αντι-ΛΟΑΤΚΙ γονέων, αλλά σταδιακά αποκτά πολιτική δύναμη.

Η ομάδα του Moms for Liberty στη Φλόριντα συνεργάστηκε με τον κυβερνήτη της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις για την προώθηση της νομοθεσίας του «Don’t say gay», στα σχολεία. Η ομάδα είναι διαβόητη επειδή αγωνίζεται ακατάπαυστα για την αφαίρεση βιβλίων με θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από σχολεία και βιβλιοθήκες.

Με πληροφορίες του PinkNews/MSNBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις