Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία κλοπής κοσμημάτων – Κοζάνη: Το κόλπο της “θερμής αγκαλιάς”
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία κλοπής κοσμημάτων – Κοζάνη: Το κόλπο της “θερμής αγκαλιάς”

Συμμορία κλοπής κοσμημάτων - Κοζάνη: Εντόπιζαν τα θύματά τους στις αυλές των σπιτιών

Με το κόλπο της… θερμής αγκαλιάς, που «παγώνει» τα θύματα, όταν αντιλαμβάνονται ότι έχουν χάσει ό,τι φορούσαν στο λαιμό ή στα χέρια, σε τιμαλφή, μια 43χρονη, ο συνομήλικος συνεργός της και μια ακόμη γυναίκα, άγνωστη στην Αστυνομία, αφαιρούσαν χρυσούς σταυρούς και δαχτυλίδια!

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

«Αιχμή του δόρατος», ήταν η 43χρονη, η οποία, όσο οι συνεργοί της παρέμεναν σε αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν σε περιοχές της Κοζάνης, εκείνη, όταν εντόπιζαν, γυναίκες, που βρίσκονταν μόνες στις αυλές των κατοικιών τους, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο. Η 43χρονη κατέβαινε, έφθανε στην αυλή και με διαχυτικό τρόπο, πολλά λόγια και ξέφρενο ρυθμό, έπειθε το ανύποπτο θύμα ότι ήταν… γνωστοί και από τον δήθεν ενθουσιασμό για τη συνάντηση, αγκάλιαζε τις γυναίκες σφιχτά, μέχρι σαν ταχυδακτυλουργός να αφαιρέσει τα κοσμήματα.

Τότε καταλάβαιναν…

Στη συνέχεια, έφευγε «μέσα στην καλή χαρά», αλλά τότε μόνο οι ηλικιωμένες καταλάβαιναν ότι είχαν μείνει χωρίς τους σταυρούς τους και τα άλλα κοσμήματα κι έβαζαν αναστατωμένες τις φωνές. Οι δράστες, στο μεταξύ, εντόπιζαν με απίστευτο ρυθμό, άλλο θύμα στην αυλή του σπιτιού και ξεκινούσαν τα… ίδια. Ήταν τέτοια η «επιτυχία», που τα θύματα, ενώ, στην πραγματικότητα,  τα ίδια αποκάλυπταν, άθελά τους, τα στοιχεία τους, έστελναν και χαιρετίσματα στους συγγενείς της 43χρονης!

Μετά τις καταγγελίες, που έφθασαν στην Αστυνομία, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου Κοζάνης, συνεργάστηκαν και έφθασαν στην εξιχνίαση τριών… ξινών εναγκαλισμών, περιπτώσεις, που χαρακτηρίζονται, όμως, διακεκριμένες κλοπές. Μπήκαν και στα ίχνη του ζεύγους των 43χρονων Ρομά, τους οποίους εντόπισαν στη Βέροια και τους συνέλαβαν, ενώ αναζητούν τη δεύτερη γυναίκα της ομάδας. Ιδού, πως περιγράφουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, τον τρόπο δράσης της… αγκαλιάς:

Θύματα τρεις γυναίκες

«Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 43χρονη αφού πλησίασε τρεις ημεδαπές 68, 69 και 75 ετών στον αύλειο χώρο της οικείας τους, σε περιοχές της Κοζάνης, προφασιζόμενη ότι είναι γνωστή τους, κατάφερε, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, να αφαιρέσει συνολικά από το λαιμό τους, δύο χρυσούς σταυρούς και μία χρυσή αλυσίδα αξίας περίπου -1.900- ευρώ.

Στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος συνεργός της και στο οποίο επέβαινε ακόμη μία άγνωστη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας αναζητούνται να ταυτοποιηθούν και αποχωρούσαν. Μετά από αναζητήσεις, οι προαναφερόμενοι 43χρονοι εντοπίστηκαν στην πόλη της Βέροιας και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας».

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν – κυρίως από ηλικιωμένους – χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συμβουλεύει τους πολίτες :

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Δια της απασχόλησης

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.

Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις