Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πνιγμοί στην Ελλάδα – σήμερα: Νέοι θάνατοι στις θάλασσες
ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμοί στην Ελλάδα – σήμερα: Νέοι θάνατοι στις θάλασσες

Πνιγμοί στην Ελλάδα - σήμερα: Οι πνιγμοί στις θάλασσες φέτος έχουν καταγράψει "μαύρο" ρεκόρ

Οι τελευταίες διακοπές έμελλε να είναι για μια 78χρονη τουρίστρια από τη Δανία, που παραθέριζε στις Σποράδες, και συγκεκριμένα στη Σκιάθο. Το σώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στις 12:30 περίπου, από ναυαγοσώστη, να επιπλέει στη θάλασσα, στο νησάκι Τσουγκριάς.

Ο ναυαγοσώστης που την εντόπισε, την έβγαλε στην ακτή όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο έσπευσαν, με σκάφος του λιμενικού, γιατρός και διασώστης, οι οποίοι έκαναν στη γυναίκα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, χωρίς δυστυχώς, να καταφέρουν να την επαναφέρουν στη ζωή. Επίσης, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι άνδρας στην παραλία Αρωγής που ανήκει στον ομώνυμο οικισμό της Κομοτηνής. Ναυαγοσώστης που εντόπισε τον άτυχο άντρα του παρείχε τις πρώτες βοήθειες ώσπου να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

“Μαύρο” ρεκόρ πνιγμών

«Μαύρο» ρεκόρ καταγράφεται ήδη τη φετινή χρονιά από τους κολυμβητές που χάθηκαν στις ελληνικές θάλασσες. Ήδη, από την 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα, 196 άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, μεταξύ αυτών αρκετοί νέοι και παιδιά, στην πλειοψηφία τους άνδρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του λιμενικού σώματος. Οι περισσότεροι, Έλληνες ταξιδιώτες ή κάτοικοι νησιωτικών περιοχών. Ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, από 30 έως 50 ετών, αλλά και παιδιά. Κάποιοι βουτούν ακατάλληλες ώρες, άλλοι υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και απομακρύνονται κι άλλοι δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες για ασφαλή κολύμβηση, όπως όχι μετά το φαγητό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες περισσότεροι από 350 άνθρωποι, οι περισσότεροι άνδρες, ενώ το 60% των Ελλήνων δεν γνωρίζει πώς να κολυμπά. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου χάθηκαν τρεις κολυμβητές, δύο ηλικιωμένοι και ένας τουρίστας μόλις 19 ετών. Καθημερινά είναι πολλά τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν ναυαγοσώστες και λιμενικοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις