Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς το GPS κλεμμένου οχήματος οδήγησε στον δράστη
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς το GPS κλεμμένου οχήματος οδήγησε στον δράστη

Συνελήφθη δε, ακριβώς έξω από μάντρα αυτοκινήτων

Το G.P.S ενός αυτοκινήτου που εκλάπη από το κέντρο της Αθήνας, «οδηγεί» την Αστυνομία, πιθανότατα, στην εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος τα μέλη του  οποίου, αφού αφαιρούν τα οχήματα τα μεταφέρουν σε συνεργεία η σε μάντρες και τα διαλύουν σε ανταλλακτικά!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηδη έχει συλληφθεί σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 34χρονος ημεδαπός για τη συγκεκριμένη κλοπή για κλοπή του  αυτοκινήτου, ενώ κατηγορείται  και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συνελήφθη δε, ακριβώς έξω από μάντρα αυτοκινήτων, όπου είχε μεταφερθεί το κλεμμένο αυτοκίνητο και ήδη οι εμπλεκόμενοι είχαν… προλάβει να αφαιρέσουν δύο πόρτες του! Προηγήθηκε, όπως αναφέρει η Αστυνομία,  καταγγελία  μιας γυναίκας,  η οποία κατήγγειλε  ότι  το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της,  που είχε κλαπεί από περιοχή του κέντρου της Αθήνας,  κατάφερε να το εντοπίσει, μέσω συστήματος GPS,  έξω από μάντρα!

«Στο εν λόγω σημείο», επισημαίνει η Αστυνομία «μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όπου εντόπισαν τον 34χρονο ημεδαπό να αφαιρεί εξαρτήματα από το ανωτέρω όχημα και συνελήφθη. Από το αυτοκίνητο είχαν ήδη αφαιρεθεί οι πόρτες και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοκίνητο, ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ), σκελετός αυτοκινήτου καθώς και πλήθος ανταλλακτικών και εργαλείων».

Συνεχίζεται η έρευνα

Στο σημείο, αναφέρεται ακόμη «κλήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών συνεχίζονται. Σε ό,τι αφορά τα συστήματα γεωεντοπισμού ( G.P.S), οι δράστες των κλοπών γνωρίζουν ότι αρκετά από τα οχήματα που βάζουν στο στόχαστρο διαθέτουν τέτοιο σύστημα, σε σημείο που δεν είναι ορατό από τους ίδιους.

Για τον λόγο αυτόν και προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, από τις κατά καιρούς έρευνες της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει ότι για κάποιες ημέρες αφήνουν τα κλεμμένο τροχοφόρα σε ερημικούς δρόμους και να δεν επιτευχθεί ο εντοπισμός τους, τότε τα μεταφέρουν για ανταλλακτικά.

Ίδια υπόθεση στην Κύπρο

Κατά σύμπτωση, μια απασχόλησε την Κυριακή Αστυνομία και οδήγησε και εκεί στη σύλληψη του δράστη της κλοπής. Το αυτοκίνητο κλάπηκε  στις 8:15 το πρωί της Παρασκευής, από περιοχή της Λεμεσού. Η κλοπή του καταγγέλθηκε στις 9:00 το πρωί, στο ΤΑΕ Λεμεσού, από τον ιδιοκτήτη του, που ανέφερε ότι στο όχημα υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης GPS και ότι σύμφωνα με το στίγμα του συστήματος GPS, το όχημα οδηγείτο σε περιοχή της Λευκωσίας.

Σε συντονισμό με τα Κέντρα Ελέγχου Μηνυμάτων – ΚΕΜ – των Γραφείων Αξιωματικού Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και του Αρχηγείου Αστυνομίας, που βρίσκονταν σε συνεχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του οχήματος και λάμβαναν ενημέρωση για τις κινήσεις του αυτοκινήτου που είχε κλαπεί, περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, λάμβαναν οδηγίες για εντοπισμό του οχήματος και ανακοπή του οδηγού του.

Το εντόπισαν στη Λευκωσία

Μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, γύρω στις 9:30 το πρωί, εντόπισαν τελικά το όχημα, σταθμευμένο σε δρόμο στη Λευκωσία, ενώ στον ίδιο δρόμο, εντόπισαν άντρα ηλικίας 27 ετών, να περιφέρεται ύποπτα και τον κάλεσαν  για έλεγχο. Ανακρινόμενος από τα μέλη του ΤΑΕ, ο 27χρονος ομολόγησε την κλοπή του οχήματος. Σε τσάντα εντός του οχήματος  βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, και μικροποσότητα κρυσταλλικής ουσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις