Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Power pass – πληρωμή Ιουνίου: Ποιοι θα λάβουν χρήματα χωρίς αίτηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power pass – πληρωμή Ιουνίου: Ποιοι θα λάβουν χρήματα χωρίς αίτηση

Power pass - πληρωμή Ιουνίου: Ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς μέσα στον Ιούνιο

Τα χρήματα που αφορούν το Power Pass του Ιουνίου αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων προς το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στις «εκκρεμότητες» που υπάρχουν και αφορούν αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς μέσα στον Ιούνιο, οπότε η κυβέρνηση όρισε άλλη μία πληρωμή. Για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν στοιχεία από τους παρόχους ενέργειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Το 73% των δικαιούχων προτίμησαν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό

Για να λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι (συνολικά είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ) δεν θα χρειαστεί να γίνει εκ νέου αίτηση από την πλευρά τους. Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά που δόθηκαν στην πρώτη μεγάλη πληρωμή αφορούσαν τους λογαριασμούς ρεύματος για τους μήνες από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι το 73% των δικαιούχων προτίμησαν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί για την ψηφιακή κάρτα, εκτιμώντας πως αυτό ίσως έγινε για να έχουν τα χρήματα για οποιαδήποτε χρήση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις