Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία με πλαστά χαρτονομίσματα: Κινηματογραφική καταδίωξη στην Πιερία
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία με πλαστά χαρτονομίσματα: Κινηματογραφική καταδίωξη στην Πιερία

Συμμορία με πλαστά χαρτονομίσματα: Πώς δρούσε το κύκλωμα

Έδιναν την εικόνα τουριστών, με οικονομική επιφάνεια οι οποίοι, σε παραλιακή-τουριστική περιοχή της Πιερίας, πλήρωναν τους καταστηματάρχες μόνο με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ οι αγορές ήταν μικρής αξίας. Έπαιρναν όμως στα χέρια τα…ρέστα σε γνήσια χαρτονομίσματα και καθώς το κόλπο και η παραπλάνηση απέδιδαν μέσα στο συνωστισμό από την πολυκοσμία, το έπρατταν στο ένα κατάστημα μετά το άλλο.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Αποτέλεσμα ήταν, όμως, οι καταστηματάρχες, έστω και με καθυστέρηση, να αντιληφθούν την απάτη. Οι σκηνές, που διαδραματίστηκαν, δεν περιγράφονται! Πέντε καταστηματάρχες πετάχτηκαν στο δρόμο κι έτρεχαν φωνάζοντας «Αστυνομία… πιάστε τους», για να μην προλάβουν να διαφύγουν οι δράστες, που τους είχαν εξαπατήσει με τα πλαστά.

Μέσα σε… ταξί

Κάπου εκεί περιπολούσαν οι δικυκλιστές της Αστυνομίας, οι οποίοι συνέλαβαν τέσσερα άτομα, τα δύο από αυτά μέσα σε… ταξί με το οποίο προσπαθούσαν να διαφύγουν! Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς και έναν Αλβανό υπήκοο, η ηλικία των οποίων είναι από 18 έως 21 ετών. Απεδείχθη από την έρευνα που ακολούθησε ότι δεν διέθεταν μόνο πλαστά των 100 ευρώ, αλλά και των… πεντακοσίων!

Εκείνος που αναζητούν τώρα οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κατερίνης είναι η «πηγή» προέλευσης των πλαστών χαρτονομισμάτων και σε τι ποσότητες έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. «Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών», αναφέρει η Αστυνομία, «τα παραπάνω άτομα ενώθηκαν σε συμμορία, με σκοπό να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα και να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, πραγματοποιώντας συναλλαγές σε καταστήματα».

Πλήρωναν μόνο με 100ντάευρα!

Σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας, οι δύο από τους ημεδαπούς, πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας από 5 καταστήματα, πληρώνοντας με ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. «Η δράση τους έγινε αντιληπτή από τους παθόντες», επισημαίνει η Αστυνομία «και συνελήφθησαν άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικούς της αστυνόμευσης με ποδήλατα του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης.

Τα προϊόντα και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά που αφαίρεσαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Οι άλλοι δύο συνεργοί τους επιχείρησαν να διαφύγουν με ταξί, όμως εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και συνελήφθησαν.

Κάτω από τη μοκέτα του ταξί

Στο ταξί που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, επιμελώς κρυμμένα κάτω από πατάκι και μοκέτα του οχήματος. Επίσης, εντοπίσθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, σε έρευνα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο αποσκευών, πλαστά χαρτονομίσματα των 500 και 100 ευρώ.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 2 πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και 48 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, συνολικής ονομαστικής αξίας 5.800 ευρώ. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 2.281 ευρώ. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός συνεργός τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις