Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

05

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Spider-Man Tom Holland: Τέλος τα social media
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Spider-Man Tom Holland: Τέλος τα social media

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Τομ Χόλαντ, θεωρεί ότι το Instagram και το Twitter είναι δίκτυα που «διεγείρουν» και «πνίγουν» τους χρήστες

Διάλειμμα από τα κοινωνικά δίκτυα θα κάνει ο Τομ Χόλαντ, ο πρωταγωνιστής του «Spider-Man: No Way Home», γιατί όπως λέει προέχει η ψυχική του υγεία. Όπως εξήγησε σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram, και το Instagram και το Twitter είναι δίκτυο που διεγείρουν σε υπερβολικό βαθμό και «πνίγουν» τον χρήστη. Πρόσθεσε ότι «παγιδεύεται» και «πέφτει σε σπιράλ» όταν διαβάζει για τον εαυτό του πράγματα στο Διαδίκτυο, τα οποία τελικά βλάπτουν την ψυχική του υγεία. «Οπότε είπα να κάνω ένα βήμα πίσω και να σβήσω την εφαρμογή», λέει.

Ο Χόλαντ, που έχει πάνω από 75 εκατ. ακολούθους και στα δύο δίκτυα, στηρίζει ομάδα που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία των εφήβων με τη δημιουργία ειδικών εφαρμογών. Σχολίασε μάλιστα στο βίντεο ότι «υπάρχει ένα απαίσιο στίγμα για την ψυχική υγεία. Το ζητάμε βοήθεια δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε, είναι όμως πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε».

«Η ελπίδα είναι ότι αυτές οι εφαρμογές [ενν. για τους εφήβους] θα είναι ένα πρώτο βήμα για να είναι όλοι πιο υγιείς και χαρούμενοι», προσθέτει. Ο Χόλαντ δεν είναι ο μόνος από το καστ του «Spider-Man» που δηλώνει την αποχώρησή του από τα κοινωνικά δίκτυα. Το ίδιο έχει πράξει και η Ζεντάγια (με την οποία λέγεται ότι διατηρούν σχέση), η οποία πέρυσι είχε πιει ότι οι ακόλουθοί της πρέπει «να παίρνουν τον χρόνο τους» όταν θέλουν να κάνουν διάλειμμα από τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Holland (@tomholland2013)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις