Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

27

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τέλλογλου παρακολουθήσεις: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την κατάθεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλλογλου παρακολουθήσεις: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την κατάθεση

Τέλλογλου παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του δημοσιογράφου

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει με αφορμή μια αναφορά του περί παρακολουθήσεων το 2018, ανέφερε, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, πως «δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό (σ.σ. ερωτήθηκε για το λογισμικό Predator).»

»Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ που έκανε καταγγελία το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο WikiLeaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως τo 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό».

Τι είπε ο δημοσιογράφος για τις παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη

Σχολιάζοντας τις παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο κ. Τέλλογλου έκανε λόγο για «συνδυασμό δυο πραγμάτων, της νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού. Στον Ανδρουλάκη, που δεν πάτησε το λινκ, υπήρξε η νόμιμη συνακρόαση. Στον Κουκάκη που πάτησε το λινκ, όταν έκανε καταγγελία για τη νόμιμη επισύνδεση, σταμάτησε η παρακολούθησή του», ενώ για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις παρακολουθήσεις αυτές, τόνισε πως «αυτά προκύπτουν από τις συνθέσεις των εταιρειών, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι μεταξύ των κυπριακών εταιρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας υπάρχουν σχέσεις των μετόχων μεταξύ τους».

«Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator, αλλά το Pegasus που είναι ακριβότερο και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης και προσφέρει μεγαλύτερες διασφαλίσεις, αλλά εκ των υστέρων και αφού γίνει η ζημιά. Το Pegasus κάηκε στη συνέχεια» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. «Έχω δει λινκ σε τηλέφωνα μη πολιτικών προσώπων, δεν ξέρω αν τα έχουν ανοίξει» είπε ο κ. Τέλλογλου σε ερώτηση αν γνωρίζει κι άλλα πρόσωπα που έχουν παρακολουθηθεί. Υπενθυμίζεται πως έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ. Ντογιάκου, στις 16 Αυγούστου 2022, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις