Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

27

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Ρόδος: Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Ρόδος: Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Μετανάστες Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση των 29 ναυαγών

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό μεταναστών η τύχη των οποίων αγνοείται μετά το ναυάγιο του σκάφους όπου επέβαιναν ανοιχτά της Ρόδου. Ως τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό, δεν έχει εντοπιστεί καμία σορός. Μαρτυρίες των διασωθέντων στο σκάφος αναφέρουν ότι επέβαιναν περίπου 50 με 60 άτομα, δύο ή τρία παιδιά και περίπου τέσσερις γυναίκες.

Βίντεο από την έρευνα διάσωση

Υπενθυμίζεται ότι διασώθηκαν 29 άτομα, όλοι άνδρες. Από τους διασωθέντες μόνο ένας μικρός αριθμός αυτών φορούσε σωσίβιο. Όσοι δεν διασώθηκαν βρίσκονταν μέσα σε καμπίνες με κλειστές πόρτες που διέθετε το σκάφος, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός τους.

Το σκάφος είχε προορισμό την Ιταλία

Οι επιβαίνοντες, έγινε ακόμη γνωστό, είχαν ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια πήγαν οδικώς στην Αττάλεια έχοντας πληρώσει κατά μέσο όρο 9.000 ευρώ το άτομο. Το σκάφος είχε προορισμό την Ιταλία.

Όλοι οι διασωθέντες που βρίσκονται στην Κω αναγνώρισαν ως διακινητές τους δύο Τούρκους που διασώθηκαν και βρίσκονται στην Κάρπαθο. Το σκάφος ναυάγησε 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου, σε διεθνή ύδατα και σε περιοχή όπου η έρευνα και η διάσωση γίνονται από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις