Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

24

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρακολουθήσεις ΕΥΠ – Τέλλογλου: Στον εισαγγελέα αύριο για κατάθεση ο δημοσιογράφος
ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολουθήσεις ΕΥΠ – Τέλλογλου: Στον εισαγγελέα αύριο για κατάθεση ο δημοσιογράφος

Παρακολουθήσεις ΕΥΠ - Τέλλογλου: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ντογιάκος, καλεί τον δημοσιογράφο για κατάθεση

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, έχει κληθεί αύριο να καταθέσει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Τέλλογλου κλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και για τυχόν παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοτσάκη το 2018, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την σχετική αναφορά στο twitter του δημοσιογράφου που διενήργησε δημοσιογραφική έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το tweet του δημοσιογράφου

Όπως αναφέρει σε ένα tweet του ο δημοσιογράφος «ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Επίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ. Ντογιάκου, στις 16 Αυγούστου 2022, ο δημοσιογράφο Θανάσης Κουκάκης. Υπενθυμίζεται ότι παράλληλη προκαταρκτική ποινική έρευνα για το ίδιο θέμα αλλά με διαφορετικό αντικείμενο, διεξάγεται και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις