Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναυάγιο Ζακύνθου: Χαμός με το θέμα των σκουπιδιών
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο Ζακύνθου: Χαμός με το θέμα των σκουπιδιών

Ναυάγιο Ζακύνθου: Τι δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού για τα σκουπίδια στην παγκοσμίως γνωστή παραλία που προκάλεσαν σάλο.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για του σωρούς σκουπιδιών στην εμβληματική παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου. Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αναστάσιος Μαρίνος χαρακτήρισε την εικόνα ανεπίτρεπτη για την οποία δεν υπάρχει δικαιολογία. Όπως ανέφερε ωστόσο, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, και ο ίδιος δεν το γνώριζε καθώς δεν βρισκόταν στο νησί και ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την κατάσταση. Ανέφερε ακόμη, πως όποιοι είναι υπεύθυνοι δεν πρέπει να αφήσουν να συμβεί ξανά ένα τέτοιο γεγονός.

Και πάλι, όπως είθισται σε αυτή τη χώρα, η λύση δόθηκε από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς αποφάσισε να καθαρίσει την παραλία με δική του πρωτοβουλία. Πολλά από τα δικά τους σκάφη άλλωστε μεταφέρουν τους τουρίστες στην παραλία, η οποία δεν είναι προσβάσιμη με άλλο τρόπο.

Αναρμόδιος ο δήμος – Μπαλάκι οι ευθύνες

Ο Δήμος με ανακοίνωση του ανέφερε χθες ότι δεν μπορεί να επέμβει στην κατάσταση και πως υπάρχει αρμόδια επιτροπή για αυτό το θέμα. Από την πλευρά της, η Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου αναφέρει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της και παραμένει ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

 

 

 

Κικίλιας: «Δεν μας τιμούν τέτοιες εικόνες»

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, η οποία δείχνει την παγκοσμίως διάσημη παραλία να έχει γεμίσει σκουπίδια. Η φωτογραφία, που δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένα «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ του Δήμου και της αρμόδιας Επιτροπής που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.

Ερωτηθείς για τις απαράδεκτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, με τα σκουπίδια στη φημισμένη παγκοσμίως παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, είπε αρχικά ότι σήμερα η εικόνα της έχει αποκατασταθεί και έχει καθαριστεί πλήρως, ενώ σε ότι αφορά το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό της, ξεκαθάρισε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι παντού ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταλήγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, «τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις