Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Φθιώτιδα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Λογγίτσι
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Φθιώτιδα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Λογγίτσι

Φωτιά Φθιώτιδα: Εξακολουθεί να καίει δασική έκταση κοντά στον οικισμό, χωρίς όμως να απειλούνται σπίτια

Οριοθετήθηκε η φωτιά που  εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο Λογγίτσι Φθιώτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, οι φλόγες καίνε σε  δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στον οικισμό, χωρίς όμως να απειληθούν σπίτια. Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής συνέβαλε στην έγκαιρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, καθώς επιχείρησαν  επίγεια και εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εννέα οχήματα και έξι  αεροσκάφη.

Όπως γράφει το lamiareport, η πυρκαγιά ξεκίνησε έξω από το χωριό, η κατεύθυνση του αέρα όμως έστελνε τις φλόγες προς τον οικισμό σημαίνοντας έτσι τον κίνδυνο για τους κατοίκους. Λίγο μετά τις 16.30 από το Συντονιστικό δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή τα πιο κοντινά διαθέσιμα οχήματα. Μεταξύ των συνολικά έξι αεροσκαφών που επιχειρούν βρίσκονται  δύο PZL και τρία Air Tractor.

Καθοριστικές οι ρίψεις από τα αεροσκάφη

Όπως σημειώνουν, πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, με δύσκολα προσβάσιμους δρόμους που χρειάζεται χρόνος για να στηθούν εγκαταστάσεις για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Έτσι, οι ρίψεις που έγιναν από τα αεροσκάφη ήταν καθοριστικές για να καθυστερήσουν τις φλόγες και να δοθεί ο χρόνος στα πληρώματα εδάφους να ενεργήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις