Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

29

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο: Ούτε Παρίσι, ούτε Κιότο
PLUS

Η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο: Ούτε Παρίσι, ούτε Κιότο

Η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο: Βάσει ενός αλγόριθμου

Ούτε Παρίσι, ούτε Νέα Υόρκη, ούτε Κιότο. Η πιο όμορφη πόλη του κόσμου δεν είναι καμία από αυτές που σας έρχεται στο μυαλό. Η ομορφότερη πόλη είναι το Τσέστερ. Μια μικρή πόλη στη βορειοδυτική Αγγλία με πληθυσμό περίπου 120.000 κατοίκων. Ερευνητές από το Online Mortgage Advisor κατέταξαν τις πιο εντυπωσιακές πόλεις σαρώνοντας το Google Street View για φωτογραφίες εκατοντάδων δρόμων και περισσότερων από 2.400 κτιρίων από πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η κατάταξη καθορίστηκε αξιολογώντας την αναλογία των κτιρίων μιας πόλης με μετρήσεις που ευθυγραμμίζονται με τη «χρυσή αναλογία» 1:1,618 – ένα βαρόμετρο ομορφιάς που θαύμαζαν οι μαθηματικοί από την αρχαιότητα.

Το ποσοστό του Τσέστερ ήταν 83,7%, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ η Βενετία ακολούθησε με 83,3% και το Λονδίνο με 83%. Σύμφωνα με την έκθεση του Leading Britain’s Conversation για τη μελέτη, «η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι βρίσκουν αντικείμενα που ξεδιπλώνονται με αυτή τη αναλογία είναι εγγενώς όμορφα», που σημαίνει ότι ένα κτίριο που ευθυγραμμίζεται με αυτό περιέχει συνήθως ελκυστικά σχήματα και δομές. Η «χρυσή αναλογία» εκτιμάται ότι αντικατοπτρίζει τη φυσική αισθητική τελειότητα και μπορεί να βρεθεί στα κτίρια του Λε Κορμπιζιέ και στην τέχνη του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

people on street during daytime brown and white concrete building under blue sky during daytime people sitting on chair outside restaurant during daytime white flowers near building during daytime
Με πληροφορίες NY Post & Time Out

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις