Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία ανηλίκων – Αγία Παρασκευή: Τρόμος για 17χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ανηλίκων – Αγία Παρασκευή: Τρόμος για 17χρονο

Συμμορία ανηλίκων - Αγία Παρασκευή: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από επίθεση

Δεν είναι καινούριο φαινόμενο, αλλά είναι πολύ ανησυχητικό, καθώς αφορά το μέγα κοινωνικό θέμα της εγκληματικότητας των «άγουρων συμμοριών», των ανηλίκων, δηλαδή, που μιμούμενοι τους επαγγελματίες κακοποιούς, επιτίθενται στα θύματά τους με βάναυσο τρόπο για να τα ληστέψουν.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Δύο 17χρονοι, που κινούνταν με αυτοκίνητο στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής για να ληστέψουν επίσης ανήλικους, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια της περιοχής, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο της ίδιας ηλικίας, που συναποτελούσαν την ομάδα, που πανικόβαλε και τρομοκρατούσε  άλλα παιδιά. Μεσημβρινές ώρες, λοιπόν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας  συνελήφθησαν 2 ανήλικοι ημεδαποί (17 ετών), για ληστεία σε βάρος ανηλίκου. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων δύο ημεδαπών, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Με σφυρί και γκλομπ

«Ειδικότερα», εξηγεί η Αστυνομία «βραδινές ώρες της 4ης Αυγούστου, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κινούμενοι με αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, προσέγγισαν ανήλικο και με χρήση αντικειμένων (πλαστικό σφυρί και γκλομπ), τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν ταυτότητα, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό». Το παιδί τραυματισμένο μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας», συνεχίζει η Αστυνομία «αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον παθόντα ένας από τους δράστες, ενώ ταυτοποιήθηκε και έτερος, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Κατασχέθηκε το εμπλεκόμενο αυτοκίνητο και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η συμμορία του Παγκρατίου

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ένας 15χρονος και ένας 17χρονος, με την κατηγορία ότι ήταν μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε, στις αρχές Ιουνίου, ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει δύο ληστείες.

Την πρώτη σε βάρος ανήλικου στο Παγκράτι, τον οποίο με χρήση σωματικής βίας τραυμάτισαν και αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, ενώ τη δεύτερη σε βάρος επτά ανήλικων στον Βύρωνα, τους οποίους ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και πήραν τα κινητά τηλέφωνά τους. Παράλληλα, συλληφθέντες εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, και σε ληστεία σε βάρος δύο ανήλικων, που διαπράχθηκε στην πλατεία Πλυτά, στο Παγκράτι.

Ανατριχιαστικό οπλοστάσιο

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 17χρονου (κάτοικος Παιανίας), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Έξι σουγιάδες, 5 μαχαίρια, λεπίδα, τσεκούρι, πτυσσόμενη ράβδος, σιδερογροθιά, 4 θραύστες κρυστάλλων, κουκούλα, ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση, συσκευασία με κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Όσον αφορά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 15χρονου (κάτοικος Γαλατσίου), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συσκευασία με κωδεΐνη και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις