Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Δημητριάδη: Αγωγή στο Reporters United και στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Δημητριάδη: Αγωγή στο Reporters United και στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Παραίτηση Δημητριάδη: Η ανάρτηση του Θανάση Κουκάκη

Λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έφτασε στα γραφεία της «Εφ.Συν.» αγωγή που ζητάει ανάκληση του δημοσιεύματος της Πέμπτης (04/08/2022: Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator) και αν δεν γίνει αυτό, αξιώνει αποζημίωση 250.000 ευρώ. Ανάλογη αγωγή έκανε και στο Reporters United και τους συντάκτες της έρευνας, Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, ζητώντας 150.000 ευρώ αν δεν ανακαλέσουν το δημοσίευμα. Ζητάει επίσης από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη 150.000 ευρώ αν δεν αποσύρει από τον λογαριασμό στο Twitter τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτόν και συνδέονται με το θέμα των υποκλοπών.

Η ανάρτηση του Θανάση Κουκάκη:

Ενώ το Κράτος Δικαίου πλήττεται βάναυσα με τις συνεχόμενες αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και την ανεξέλεγκτη χρήση του Predator, ο πρώην Γ.Γ. του Πρωθυπουργού @grigoris_d θεώρησε δόκιμο, την ίδια μέρα της παραίτησης του να μου επιδώσει αγωγή.

Αίτημα του να διαγράψω αναρτήσεις μου στο twitter που αφορούν στις αποκαλύψεις των @reporters_gr και @EFSYNTAKTON. Προτεραιότητα του @grigoris_d είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι η αυτοκριτική για τους λόγους ομολογίας αποτυχίας και παραίτησης του.

Reporters United: Η έρευνα θα συνεχιστεί

Η έρευνα θα συνεχιστεί, η αγωγή δεν μας φοβίζει, ήταν το πρώτο σχόλιο του Θοδωρή Χονδρόγιαννου, δημοσιογράφου των Reporters United αναφορικά με την αγωγή Δημητριάδη για το δημοσίευμα στην Εφημερίδας των Συντακτών. Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, έκανε λόγο για μια «δικαίωση για την έρευνα», συμπληρώνοντας ότι το Μαξίμου θα πρέπει να εξηγήσει για ποιους λόγους επήλθε η παραίτηση του κ. Δημητριάδη. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χονδρόγιαννος, «δεν ασχολούμαστε με τον Δημητριάδη ως γγ του πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός που είναι και θείος του πρέπει να εξηγήσει».

Σε ό,τι αφορά τέλος την αγωγή ξεκαθάρισε ότι δεν φοβίζει τους δημοσιογράφους ούτε πρόκειται να επηρεάσει τη δημοσιογραφική έρευνα. «Ο κ. Δημητριάδης ήταν μέχρι πρότινος σε μια θέση θεσμική. Με δεδομένη την θεσμική θέση ζητήσαμε ευθύνες από εκείνον. Η αγωγή δεν θα μας φοβίσει. Δεν θα επηρεάσει την έρευνα μας», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις