Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός δεν εξέταζε ασθενή – Πάτρα: Νέο περιστατικό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός δεν εξέταζε ασθενή – Πάτρα: Νέο περιστατικό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Γιατρός δεν εξέταζε ασθενή - Πάτρα: Νέο αδιανόητο περιστατικό

Ένα σοκαριστικό περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών καταγγέλεται όπου γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη θέτοντας τη ζωή της σε κίνδυνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο συγκεκριμένος γιατρός, χειρούργος, αρνήθηκε να δει την ασθενή, όπως κατήγγειλε η νοσηλεύτρια που τη συνόδευε. Η νοσηλεύτρια που συνόδευε την ανήλικη είπε πως η ασθενής αναγκάστηκε τελικά να φύγει από από το νοσοκομείο του Ρίου και να μεταβεί σε άλλο νοσοκομείο, αφού ο εφημερεύων χειρουργός δεν την εξέταζε.

Σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια μία μητέρα έφτασε μαζί με την ανήλικη κόρη της στο ΠΓΝΠ στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με οξεία κοιλία, πυρετό 38,1 και αρνητικό τεστ κορονοϊού. Οι παθολόγοι παρέπεμψαν τρεις φορές το περιστατικό στον χειρουργό, ο οποίος όμως αρνείτο να την εξετάσει. Όπως είπε «ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχανε πάρει αίματα, Ro θώρακος, u/s, κ.λπ. Δηλαδή έπρεπε οι παθολόγοι να κάνουν την “λάντζα” και μετά θα μας δέχονταν», μεταφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η γυναίκα πήρε την μικρή και έφυγαν για άλλο νοσοκομείο. Το παιδί χειρουργήθηκε τελικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Είχε σκωληκοειδίτιδα μαζί με μια αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Οι γιατροί εκεί τους ενημέρωσαν πως 24 ώρες αργότερα θα είχαν τα χειρότερα. Το περιστατικό έρχεται λίγο καιρό μετά το σοκαριστικό συμβάν όπου ένας 49χρονος ξεψύχησε στους δρόμους της Πάτρας γιατί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αρνήθηκαν να τον δεχτούν, καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις