Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θύμιος Μπουγάς εξελίξεις: Στην Αθήνα για ιατρική αποκατάσταση
ΕΛΛΑΔΑ

Θύμιος Μπουγάς εξελίξεις: Στην Αθήνα για ιατρική αποκατάσταση

Θύμιος Μπουγάς εξελίξεις: Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες εξετάσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις ώστε να ακολουθήσει στην συνέχεια η ιατρική αποκατάσταση του Θύμιου Μπουγά. Ο 39χρονος από τον Πύργο, με τη βοήθεια των εθελοντών του Forum “Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος”, βρίσκεται στην Αθήνα όπου πραγματοποιεί καθημερινά επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με γιατρούς και επιστημονικές ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αποκατάστασή του.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες εξετάσεις, κυρίως ενδοστοματικές ακτινογραφίες, ώστε οι γιατροί να έχουν μια πρώτη εικόνα για να σχεδιάσουν στη συνέχεια τις κατάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και το μοντέλο θεραπείας που πρόκειται να ακολουθήσει ο Θύμιος Μπουγάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. “Πατρίς” οι γιατροί που εξέτασαν τον Θύμιο φάνηκαν αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι, καθώς διαπίστωσαν ότι υπάρχει ικανοποιητική οστική μάζα στο πρόσωπό του, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις επεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Ποιοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον Θύμιο

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, που έχει αναλάβει και το συντονισμό των ενεργειών, θα είναι στο πλευρό του Θύμιου όπως και το Mediterraneo Hospital, που προσφέρθηκαν να αναλάβουν όλες τις εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις που θα χρειαστούν οι θεράποντες ιατροί του, ενώ αν κριθεί απαραίτητο θα συνδράμουν και πανεπιστημιακοί ιατροί . Για την αποκατάσταση της μετατραυματικής βλάβης στο πρόσωπο του Θύμιου, προσφέρθηκαν οι έμπειροι γιατροί της Γναθοπροσωπικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου, Νικόλαος Λεφαντζής και Ιωάννης Παπαδιόχος και η επίσης ειδικευμένη επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους καθηγητές:

Ευάγγελο Μενενάκο, Καθηγητή Χειρουργικής – Διευθυντή Έ Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ

Νικόλαο Παπαδογεωργάκη, Ομότιμο Καθηγητή Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΕΚΠΑ

Νικόλαο Παπαδόπουλο, Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ηλία Γεωργάλα, Καθηγητή οφθαλμολογίας ΕΚΠΑ.

Ακόμα, σύμφωνα με το εθελοντικό Forum “Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος”, το Θύμιο Μπουγά επιθυμούν να βοηθήσουν ο Πλαστικός Χειρουργός, Σταύρος Σαμαράς, ο A.E. Καθηγητής- Ωτορινολαρυγγολόγος -Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Σπύρος Παπασπύρου, ο Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Μιχάλης Μούγιας με το επιτελείο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας “Ο Νέστωρ”, η Οφθαλμοπροσθετικός και Οπτικός, Ειρήνη Καπώλη, η Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Αγλαΐα Βράνου, η Αναισθησιολόγος, Χριστίνα Χαλκιά και η Ψυχολόγος, Γεωργία- Τάνια Καραλιόλιου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις