Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς καθαρίζω τα γυαλιά ηλίου: Ο σωστός τρόπος φροντίδας
PLUS

Πώς καθαρίζω τα γυαλιά ηλίου: Ο σωστός τρόπος φροντίδας

Πώς καθαρίζω τα γυαλιά ηλίου: Για να μην κάνουν σημάδια και γρατζουνιές

Τα γυαλιά ηλίου είναι από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ για όλες τις εποχές του χρόνου αλλά με ιδιαίτερη έμφαση το καλοκαίρι. Από την προστασία της όρασής σου από τις επιβλαβείς ακτίνες UV μέχρι την κάλυψη των ματιών σου με τον σωστό τρόπο, τα γυαλιά ηλίου κάνουν πολλή δουλειά. Η γνώση του πώς να καθαρίζεις σωστά τα γυαλιά ηλίου μπορεί να σε βοηθήσει να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους για χρόνια, να αποφύγεις την πρόκληση βλάβης στα μάτια σου αλλά και τους λεκέδες που δημιουργούνται στη θάλασσα (αλάτι, αντηλιακό κ.α).

Έτσι, υπάρχουν 5 tips για το πώς να καθαρίσεις τα γυαλιά ηλίου σου με τον σωστό τρόπο, αλλά και πώς μπορείς να τα διατηρήσεις σε άριστη κατάσταση κατά τη χρήση.

“Υαλοκαθαριστήρες”

Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα χέρια σου είναι καθαρά (απέφυγε τα σαπούνια με βάση το λάδι ή τη λοσιόν). Στη συνέχεια, ξέπλυνε απαλά τα γυαλιά ηλίου σου με χλιαρό νερό. Αυτό μπορεί να γίνει απλά περνώντας τα κάτω από τη βρύση, αλλά βεβαιώσου ότι η πίεση είναι ήπια και ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό. Διαφορετικά βρέξε ένα πανάκι και καθάρισε απαλά τα γυαλιά σου.

Καθάρισε τους φακούς

Αφού ξεπλύνεις καλά τα υπολείμματα, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα γυαλιά ηλίου είναι με μια μικρή ποσότητα σαπουνιού πιάτων. Φρόντισε να αποφύγεις τα σαπούνια με λοσιόν ή ενυδατικές κρέμες, καθώς αυτά μπορεί να βλάψουν ή να λερώσουν τους φακούς. Άπλωσε λίγο σαπούνι πιάτων στην άκρη του δακτύλου σου και στη συνέχεια τρίψε απαλά κάθε μέρος των γυαλιών ηλίου σου ξεκινώντας από το εξωτερικό και το εσωτερικό των φακών και στη συνέχεια προχώρησε στους σκελετούς, στα πλάγια και στα μαξιλαράκια μύτης. Εάν τα γυαλιά ηλίου σου έχουν ένθετες λεπτομέρειες, τότε χρησιμοποίησε την άκρη ενός υφάσματος ή μαντήλι που δεν αφήνει χνούδι για να καθαρίσεις τις γωνίες.

Ξέπλυνε ξανά

Για άλλη μια φορά, φροντίζοντας να αποφύγεις το πολύ ζεστό νερό ή την υπερβολική πίεση (και τα δύο μπορεί να επηρεάσουν τις ευαίσθητες αποχρώσεις), ξέπλυνε απαλά τα γυαλιά ηλίου σου. Είναι σημαντικό να τα ξεπλύνεις πλήρως πριν τα στεγνώσεις, για να αποφύγεις την κηλίδα των φακών, επομένως να είσαι σίγουρη ότι έχει αφαιρεθεί όλο το σαπούνι πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Στεγνό καθάρισμα

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι, κάνε απαλό μασάζ στα γυαλιά ηλίου σου ενώ είναι στεγνά. Απέφυγε τη χρήση πετσετών με υφή γιατί μπορεί να γρατσουνίσουν τους φακούς. Εάν τα γυαλιά ηλίου σου έχουν πολλές λεπτομέρειες, άφησε τα να στεγνώσουν πλήρως στον αέρα πριν τα φορέσεις.

Συνεχής φροντίδα

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα γυαλιά ηλίου είναι γι΄αρχή να τα διατηρείς καθαρά. Αν και μπορεί να είναι εύκολο και γρήγορο να γυαλίζεις τα γυαλιά στη μπλούζα σου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρατσουνιές, κηλίδες και ανεπιθύμητα υπολείμματα. Πάντα να φυσάς ή να ξεπλένεις τη σκόνη πριν καθαρίσεις τους φακούς για να αποφύγεις γρατσουνιές από αόρατα σωματίδια. Και, φυσικά, να φυλάς πάντα τα γυαλιά σου σε προστατευτική θήκη όποτε δεν τα φοράς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις