Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμπρησμός Βραχάσι: Συνελήφθη 25χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμός Βραχάσι: Συνελήφθη 25χρονος

Εμπρησμός Βραχάσι: Για τη φωτιά συνελήφθη και μια 45χρονη ως ηθικός αυτουργός

Μπροστά σε μία απίστευτη υπόθεση εμπρησμού, που προκάλεσε πανικό σε εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονταν σε γλέντι στην πλατεία του χωριού Βραχάσι, στο Λασίθι, βρίσκονται οι Αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης. Το μεσημέρι της Δευτέρας, εισαγγελέας και ανακριτής, μετά την πολύωρη απολογία ενός 25χρονου ο οποίος έχει συλληφθεί για την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε καλαμιές και απείλησε το χωριό, κρίθηκε προφυλακιστέος.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Βάσει του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί ο 25χρονος, προχώρησε τη νύχτα του Σαββάτου στον εμπρησμό με αναπτήρα, λόγω «επαγγελματικού ανταγωνισμού». Δηλαδή, από αντιζηλία επειδή άλλος καταστηματάρχης είχε διοργανώσει το κατάστημά του γλέντι στην Πλατεία του Βραχασίου, όπου είχαν συρρεύσει  να διασκεδάσουν εκατοντάδες Κρητικοί και μη με τις οικογένειές τους, οι οποίοι με το που ξεπήδησαν, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία οι φλόγες στις καλαμιές, εγκατέλειψαν πανικόβλητοι την ταβέρνα και τους χορούς και έφυγαν να γλιτώσουν.

Και 45χρονη για ηθική αυτουργία

Το απίστευτο της υπόθεσης δεν σταματά εδώ. Από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβετικής συνελήφθη και μία 45χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται ως ιδιοκτήτρια άλλης επιχείρησης εστίασης στην ίδια περιοχή και η οποία φέρεται να εξώθησε τον 25χρονο στην πράξη του εμπρησμού! Η ίδια, η οποία απολογείται σήμερα ενώπιον των δύο δικαστικών λειτουργών για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στον εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος ζωής και περιουσιών, αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τη φωτιά που ξέσπασε θα μπορούσε να κινδυνεύσει και η ίδια με την οικογένειά της καθώς βρισκόταν σε κοντινή απόσταση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο 25χρονος, ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι εκείνο το βράδυ βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και κάποια στιγμή γύρω στις 2 τα ξημερώματα σηκώθηκε από το μαγαζί όπου και βρισκόταν, και κινήθηκε προς τις καλαμιές απέναντι από την πλατεία του χωριού, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το κρητικό γλέντι. Όπως είπε ο ίδιος, έβαλε φωτιά στα καλάμια με έναν αναπτήρα όχι γιατί είχε πρόθεση να βάλει προκαλέσει κακό, αλλά γιατί ήθελε “να κάνει κάτι σαν πυροτέχνημα”…

Δεν περίμενε την εξέλιξη

Ωστόσο, όπως υποστήριξε δεν περίμενε ότι η πράξη του θα είχε τέτοια συνέπεια και ότι η φωτιά θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Όσο για την 45χρονη η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην υπόθεση του εμπρησμού και απολογείται σήμερα, ο νεαρός άνδρας επισήμανε κατά την απολογία του ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί της και ότι απλά γνωρίζονται ως συγχωριανοί. Για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βραχάσι υπήρξε από την πρώτη στιγμή προβληματισμός των κατοίκων του όμορφου χωριού, για την πυρκαγιά, που ξέσπασε αναίτια, όπως έλεγαν, μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον προϊσταμενο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας η φωτιά απείλησε σπίτια, μάλιστα χρειάστηκε να εκκενωθούν οικίες κοντά στην εστία της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, Υπηρεσίας με 35 πυροσβέστες 10 οχήματα δύο υδροφόρες του Δήμου Αγίου Νικολάου 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων η ομάδα Διάσωσης Κρήτης και πολίτες, όπου έδρασαν με ταχύτητα και κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά στις 6:30 το πρωί. Η πυρκαγιά που ξέσπασε αναίτια στις 2 το πρωί στις παρυφές του χωριού καίγοντας μια αποθήκη και καλαμιώνα γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη γλέντι στο χωριό με αρκετό κόσμο στην πλατεία. Χρειάστηκε άμεσα να εκκενωθεί γρήγορα η πλατεία γιατί η εστία της φωτιάς ήταν λίγα μόλις μέτρα από το συγκεντρωμένο κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις