Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Έναρξη πρωταθλήματος Super League 2: Άκαρπες οι επαφές Αυγενάκη – Σταϊκούρα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έναρξη πρωταθλήματος Super League 2: Άκαρπες οι επαφές Αυγενάκη – Σταϊκούρα

Έναρξη πρωταθλήματος Super League 2: Θα διεξαχθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο

Η Super League 2 με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι «δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2022-2023». Παράλληλα, έκανε γνωστό πως «θα διεξαχθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο», μετά τις συναντήσεις που είχε, με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η ανακοίνωση της Super League 2:
«Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Εργασίας της Super League 2, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Σταμούλη και Πρίτσα, και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε από την Επιτροπή για το πρόβλημα βιωσιμότητας της κατηγορίας και του παραδόθηκε, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, επιστολή με τα εξής αιτήματα:

  • Μεσολάβηση για την άμεση καταβολή του bonus της ΕΡΤ, το οποίο θα έπρεπε να έχει καταβληθεί δέκα (10) ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, στις 10.5.2022.
  • Μεσολάβηση για την αύξηση της προσφοράς της ΕΡΤ Α.Ε. για την παραχώρηση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.
  • Άμεση καταβολή του υπολοίπου ποσού από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2021-2022.
  • Προκαταβολή από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2022-2023.
Δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2022-2023

Εν συνεχεία, η Επιτροπή συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Υπουργός με τη σειρά του υπογράμμισε ότι τα χρήματα που αφορούν στην φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για το 2022 έχουν δοθεί στις ΠΑΕ και πλέον θα δοθεί προκαταβολή για το 2023 στις 15.1.2023. Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, γίνεται κατανοητό, ότι δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2022-2023 και θα διεξαχθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις