Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

29

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ναυπηγεία Ελευσίνας εξυγίανση: Η δυσοίωνη πρόβλεψη Γεωργιάδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναυπηγεία Ελευσίνας εξυγίανση: Η δυσοίωνη πρόβλεψη Γεωργιάδη

Ναυπηγεία Ελευσίνας εξυγίανση: Προειδοποίηση Γεωργιάδη για το νομοσχέδιο

Ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη για το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρωθούν τα επενδυτικά σχέδια. «Το νομοσχέδιο παρέχει εξουσιοδότηση στον υπουργό Ανάπτυξης να εκπροσωπήσει το Δημόσιο στο δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει για την έγκριση ή μη του σχεδίου εξυγίανσης. Αν δεν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εγώ δεν θα πάω στο δικαστήριο. Θα οδηγηθούμε σε βίαιη ρευστοποίηση και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.»

»Αν δεν ψηφίσει «ΝΑΙ» να ξέρουν οι εργαζόμενοι ότι το ναυπηγείο θα κλείσει. Θα απολυθούν και δεν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους παρά μόνο 2 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει βίαιη ρευστοποίηση και στην συνέχεια διαγωνισμός για την εξαγορά. Τα εύκολα παιχνίδια σε εμένα δεν θα τα επιτρέψω. Πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες μου σε αυτό το σχέδιο που για να γίνει ξεπεράστηκαν θηριώδη εμπόδια δεν θα τα επιτρέψω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

“Οι εργαζόμενοι θα λάβουν το σύνολο των οφειλών”

Αναφορικά με τις προβλέψεις του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων είπε πως «το ΕΦΚΑ έναντι οφειλής 80 εκατ. ευρώ θα εισπράξει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ, περίπου 1,7 εκατ ευρώ περισσότερα από όσα θα έπαιρνε αν η εταιρεία οδηγούταν σε βίαιη ρευστοποίηση. Το Δημόσιο για οφειλές 27,4 εκατ. ευρώ θα λάβει περίπου 1,9 εκατ. ευρώ την στιγμή που θα εισέπραττε 1,3 εκατ. ευρώ σε περίπτωση πτώχευσης. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν το σύνολο των οφειλών που ανέρχονται σε 40,4 εκατ. ευρώ (θα λάμβαναν 2 εκατ. ευρώ με βίαιη ρευστοποίηση)».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατήγγειλαν τον υπουργό για «κοινοβουλευτικό εκβιασμό» για να προσθέσουν στην συνέχεια πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί την εξυγίανση της ναυπηγικής βιομηχανίας. «Κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας του σχεδίου είναι η ευρύτερη πολιτική στήριξη. Αν κρίνει η αντιπολίτευση ότι δεν είναι καλό το σχέδιο εγώ θα προσχωρήσω στην δική τους γνώμη και δεν θα το στηρίξω. Πως γίνεται να είναι εκβιασμός αυτό; Δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός. Υπάρχουν καθαρές κουβέντες ώστε και ο επενδυτής να γνωρίζει ότι την επόμενη ημέρα δεν θα αντιμετωπίσει «δολιοφθορείς»» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις