Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροκτόνος Θεσσαλονίκη: «Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα», λέει ο αδελφός του δράστη
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροκτόνος Θεσσαλονίκη: «Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα», λέει ο αδελφός του δράστη

Μητροκτόνος Θεσσαλονίκη: Την σκότωσε και μετά την έγδυσε - Με χρόνια θέματα αλκοολισμού και επιθετικής συμπεριφοράς ο δράστης

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινότητα του Ξηροχωρίου Θεσσαλονίκης από την άγρια δολοφονία 84χρονης από τον 59χρονο γιο της. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντόπισε ο άλλος γιος της και αδελφός του δράστη, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως ο δράστης είχε προαναγγείλει το φρικτό έγκλημα, ενώ είχε απειλήσει και τον ίδιο. «Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα» λέει, σοκαρισμένος.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, τη μητέρα τους την πρόσεχε τόσο εκείνος όσο και ο αδελφός του που της αφαίρεσε τη ζωή. Όπως δήλωσε, η απόφασή του να φύγει για λίγο από το σπίτι, προκειμένου να της αγοράσει φαγητό, αποδείχθηκε μοιραία. «Την κοιτούσε και αυτός, την κοιτούσα και εγώ. Λέω ας πάω να της πάρω ένα σάντουιτς να την ταΐσω. Μετά από μισή ώρα την ”καθάρισε”», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το thestival. Όπως ανέφερε ο αδελφός του δράστη, ο μητροκτόνος είχε εξάρτηση από το αλκοόλ, ενώ ήταν συχνές οι εντάσεις και οι εξάρσεις βίας προς την ανήμπορη μητέρα του.

Κάποια στιγμή η ανήμπορη 84χρονη ζήτησε ένα ποτήρι νερό από τον γιο της. Τότε εκείνος που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αλλά όπως τον περιγράφεται ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ, σηκώθηκε και όρμησε πάνω της καταφέρνοντας της χτυπήματα μέχρι θανάτου. Μάλιστα, αμέσως μετά φέρεται ότι αφαίρεσε από το άψυχο σώμα της μητέρας του όλα τα ρούχα της.

Θεσσαλονίκη: Ο μητροκτόνος είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική -Δημιουργούσε προβλήματα στο χωριό

Στο παρελθόν, ο μητροκτόνος είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αδελφός του. Όπως επισημαίνεται στο thestival, ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι, όταν τελικά βγήκε, δεν ακολούθησε ποτέ τη φαρμακευτική αγωγή που του έδωσαν οι γιατροί. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, ο 59χρονος δράστης ήταν γνωστός στην περιοχή αφού δημιουργούσε συχνά προβλήματα, λόγω και της εξάρτησής του από το ποτό. Σημειώνουν δε πως σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να καλέσουν την Αστυνομία.

“Ήταν μέθυσος και δημιουργούσε πολλά επεισόδια”

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής ο 59χρονος είχε νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Σταυρούπολης, είχε επιθετική συμπεριφορά και ήταν θέμα χρόνου να κάνει κάτι κακό: «Ο άνθρωπος αυτός είχε χρόνια θέματα με το αλκοόλ. Ήταν μέθυσος και δημιουργούσε πολλά επεισόδια. Μάλωνε συνέχεια με τον αδελφό του και με τους γείτονες. Η αστυνομία μετά από καταγγελίες τους είχε επισκεφτεί πολλές φορές αλλά ποτέ δεν γινόταν τίποτα» αναφέρει και προσθέτει : «Αυτός ζούσε με την μάνα του στο ένα σπίτι και σ ένα άλλο μικρότερο στο ίδιο οικόπεδο ο αδελφός του. Είχε νοσηλευτεί και στην Σταυρούπολη, αλλά δεν πρέπει να του έδωσαν χαρτί για ψυχιατρική ασθένεια, αλλά για αλκοολισμό. Δεν δούλευε ούτε αυτός ούτε η οικογένεια του, ρακοσυλλέκτες ήταν όλοι. Ο αδελφός του βρήκε την γυναίκα νεκρή. Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή ο Ανέστης θα έκανε κάποιο κακό».

Πατέρας 3 παιδιών

Ο 59χρονος είχε πατέρας τριών παιδιών, τα οποία όμως είναι μεγάλα και φαίνεται να μην έχουν σχέση μαζί του. Η πρώην σύζυγός του, τον εγκατέλειψε πριν από σχεδόν 20 χρόνια και έφυγε για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, ο ίδιος μη μπορώντας να δεχτεί τον χωρισμό, είχε πάει στην οικογένειά της να ζητήσει το λόγο που τον άφησε και εκεί τα πράγματα είχαν «ξεφύγει».

«Του έσπασαν το κεφάλι, είχε νοσηλευτεί» λέει ο Ιάκωβος Τσινασλανίδης, λέγοντας μάλιστα πως είχε απευθυνθεί και σε τηλεοπτική εκπομπή για το χωρισμό του! Τα αδέρφια ήταν ρακοσυλλέκτες. Οι καυγάδες ήταν συνεχείς και γι’ αυτό πήγαινε συχνά στο σπίτι τους κοινωνική λειτουργός, η οποία όμως είχε μαλώσει με τον δράστη και τελικά σταμάτησε να πηγαίνει. Ήταν εκείνη που είχε αποφασίσει, πριν από μερικά χρόνια, πως ο άνδρας θα έπρεπε να μπει σε ψυχιατρείο, όπως και έγινε. Αλλά τον κράτησαν 2-3 μήνες και μετά τον έδιωξαν, πρόσθεσε ο κοινοτάρχης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις