Ελίνα Χατζηγιαννάκη ΑΠΘ: Καριέρα στο εξωτερικό θέλει η φοιτήτρια που πέτυχε το “απόλυτο 10”

ΕΛΛΑΔΑ

Ελίνα Χατζηγιαννάκη ΑΠΘ: Καριέρα στο εξωτερικό θέλει η φοιτήτρια που πέτυχε το “απόλυτο 10”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ελίνα Χατζηγιαννάκη: Και της το ευχόμαστε!

27.07.2022 | 21:12

Την επιθυμία της να χτίσει την καριέρα της στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7, η Ελίνα Χατζηδημητρίου, η Θεσσαλονικιά φοιτήτρια που πέτυχε το “απόλυτο 10” στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το πρώτο από Ιδρύσεως Σχολής. Όπως τόνισε: “Δεν θα ήθελα να συνεχίσω τη ζωή μου μόνιμα στο εξωτερικό, θα ήθελα να πάω για ένα διάστημα, π.χ. για πέντε χρόνια, για να κάνω διδακτορικό, να αποκτήσω κάποια εμπειρία, και διδακτική, και μετά θα ήθελα να επιστρέψω στη χώρα μου”. Η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως αρχικά δεν το περίμενε να φθάσει σε τέτοιο επίπεδο αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν ο στόχος της.

Σημείωσε ότι δεν αισθάνεται να έχει στερηθεί κάτι από την εφηβεία της λόγω της εντατικής μελέτης. Μάλιστα, όπως είπε, στο Λύκειο ήταν μαθήτρια του “20” όχι όμως και στο Γυμνάσιο. “Δεν ασχολήθηκα ποτέ με καταλήψεις, κινητοποιήσεις και δραστηριότητες εκτός των σπουδών μου και δεν θα με ενοχλούσε η παρουσία αστυνομίας, αν κάνει τη δουλειά της” σημείωσε.

Το μέλλον της ανήκει

“Τα χρόνια των σπουδών μου ανταμείφτηκαν, είναι αρκετά δύσκολο και θέλει πάρα πολλή προσπάθεια και συνεχή μελέτη” λέει στο Skai.gr η αριστούχος Ελίνα, η οποία κυριολεκτικά κατέρριψε όλα τα ρεκόρ. Όσο για το τι τη δυσκόλεψε στη σχολή; Τίποτα το ιδιαίτερο… ίσα ίσα που χαιρόταν να την δυσκολεύουν πράγματα γιατί αυτό της έδινε το κίνητρο να τα μελετάει ακόμη περισσότερο και να αποκτά καινούργιες γνώσεις.

Το μέλλον της ανήκει και το αύριο μοιάζει λαμπρό για την Ελίνα, η οποία έχει κάνει αίτηση για το μεταπτυχιακό της και μέσα στη χρονιά θα αναζητήσει το κατάλληλο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, για να ξεκινήσει το διδακτορικό της. Η Ελίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και από πολύ μικρή έδειξε να έχει κλίση στις θετικές επιστήμες και κυρίως στα μαθηματικά. Έχει δύο μικρότερα αδέρφια και όλη η οικογένεια χαίρονται και είναι υπερήφανοι για την επιτυχία της όπως λέει.

Ετικέτες
Exit mobile version