Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Nέο επίδομα ρεύματος: Τι να αποφύγετε στη νέα αίτηση το φθινόπωρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nέο επίδομα ρεύματος: Τι να αποφύγετε στη νέα αίτηση το φθινόπωρο

Nέο επίδομα ρεύματος: Περισσότεροι από 400.000 καταναλωτές δεν πήραν τελικά το Power Pass

Περισσότεροι από 400.000 καταναλωτές δεν πήραν τελικά το Power Pass. Η πιο συχνή αιτία απόρριψης ήταν ότι οι καταναλωτές διαθέτουν σταθερό τιμολόγιο και δεν ήταν συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους «κόπηκαν» αρκετοί καταναλωτές από την επιδότηση ήταν και άλλοι:

  • Εάν ο λογαριασμός δεν αφορά οικιακή κατανάλωση ο αιτών δεν δικαιούται επιδότηση.
  • Η επιβάρυνση από τη ρήτρα ήταν κάτω από 30 ευρώ και τα ποσά κάτω από 18 ευρώ που εκκαθαρίστηκαν δεν πληρώνονται
  • Ήταν πελάτες κοινωνικού τιμολογίου
 Το λάθος που μπορείτε να αποφύγετε το φθινόπωρο

Ορισμένοι, όταν έκαναν την αίτηση στην πλατφόρμα, δεν πρόσεξαν ότι ήταν λάθος ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή πρόσθεσαν λάθος τον αριθμό παροχής. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα βήμα το οποίο πρέπει οι καταναλωτές να προσέξουν στο Power Pass 2, γιατί στον πρώτο γύρο δεν υπήρχε δυνατότητα για διορθώσεις ή ενστάσεις.

Πότε έρχεται το Power Pass 2

Σε δηλώσεις του στις αρχές Ιουλίου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα από τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το Power Pass 2 να είναι ενισχυμένο, με μεγαλύτερα ποσά για τους δικαιούχους. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά:

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως αν ανέβει η τιμή στο ρεύμα, ίσως να δοθούν μεγαλύτερα ποσά

«Εκτιμούμε ότι μέσα στο καλοκαίρι, έτσι όπως πάει η οικονομία το πρώτο πεντάμηνο-εξάμηνο, θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. Τον Ιούνιο φαίνεται τα έσοδα να είναι υψηλότερα από τους στόχους. Ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί θα επιστρέψει στο σύνολό του στην κοινωνία».

«Εκτιμούμε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μία καλή εικόνα. Έχουμε εκκρεμότητα να δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα του τελευταίου τριμήνου του έτους, να δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα το δεύτερο εξάμηνο, αν ανέβει η τιμή του, θα χρειαστούν πιο γενναίες παρεμβάσεις από την πολιτεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις