Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία εκλογές 2022: Νικητής του τέταρτου γύρου ο Σούνακ
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία εκλογές 2022: Νικητής του τέταρτου γύρου ο Σούνακ

Τρεις υποψήφιοι για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα αποτελέσματα του τέταρτου γύρου της ψηφοφορίας για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον. Πλέον, στην κούρσα της διαδοχής του ηγέτη των Συντηρητικών παραμένουν τρεις υποψήφιοι, καθώς βγαίνει εκτός της διαδικασίας η Κέμι Μπέιντενοκ, που έλαβε τις λιγότερες ψήφους σε αυτό το στάδιο. Ο Ρίσι Σούνακ παραμένει πρώτος σε ψήφους, και σε αυτό το στάδιο. Ο Σούνακ έλαβε 118 ψήφους και θα αναμετρηθεί στον επόμενο γύρο με την Πένι Μόρντοντ, την πρώην υπουργό Άμυνας, που έλαβε 92 ψήφους και την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας, που συγκέντρωσε 86 ψήφους. Η Μπέιντενοκ έλαβε μόνο 59 ψήφους.

Τα αποτελέσματα του τέταρτου γύρου ψηφοφορίας για τη διαδοχή Τζόνσον διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Κέμι Μπέιντενοκ – 59 (αύξηση κατά μία από τον τρίτο γύρο)
  • Πένι Μόρντοντ – 92 (αύξηση κατά δέκα από τον τρίτο γύρο)
  • Ρίσι Σούνακ – 118 (αύξηση κατά 3 από τον τρίτο γύρο)
  • Λιζ Τρας – 86 (αύξηση κατά τρεις από τον τρίτο γύρο)

Η πέμπτη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15:00 και 17:00 αύριο, Τετάρτη.

Δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Σούνακ θα χάσει στο τελευταίο στάδιο της ψηφοφορίας

Νωρίτερα, πάντως, βγήκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της YouGov, τα οποία έδειξαν ότι ο Ρίσι Σούνακ ίσως θα δυσκολευτεί να γίνει τελικά ο ηγέτης του κόμματος των Συντηρητικών. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Σούνακ, αν και διατηρεί ακόμη το προβάδισμά του, θα χάσει πιθανότατα στην τελική αναμέτρηση, με οποιονδήποτε από τους άλλους υποψηφίους και αν βρεθεί αντιμέτωπος. Από την άλλη πλευρά, σχεδόν ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες σε μια δημοσκόπηση θεωρεί ότι ο υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρηδων στη Βρετανία, Ρίσι Σούνακ, επικράτησε στη δεύτερη τηλεοπτική μονομαχία το βράδυ της Κυριακής.

Ένα ποσοστό περί το 24% από τα 1.001 άτομα, που μετείχαν στη δημοσκόπηση της Opinium έκριναν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κέρδισε τις εντυπώσεις στο debate του τηλεοπτικού δικτύου ITV, με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου, Τομ Τούγκενχατ στη δεύτερη θέση με 19%, μπροστά από την υπουργό Εμπορίου, Πένι Μόρνταντ (17%), την επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, Λιζ Τρας (15%) και την υφυπουργό Κοινοτήτων, Κέμι Μπέιντενοκ (12%).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις