Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βούλα Χαριλάου πέθανε: “Έφυγε” από τη ζωή η «Βίβιαν Λι της Ελλάδος»
ΕΛΛΑΔΑ

Βούλα Χαριλάου πέθανε: “Έφυγε” από τη ζωή η «Βίβιαν Λι της Ελλάδος»

Βούλα Χαριλάου πέθανε: Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Πέθανε η ηθοποιός Βούλα Χαριλάου, σε ηλικία 92 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. «Έφυγε αυτό το κρυστάλλινο υπέροχο πλάσμα που ευτυχώς γνώρισα κι αγαπηθήκαμε. Η Βούλα Χαριλάου. Δεν μας ειδοποίησε κανείς εδώ κ δύο εβδομάδες. Η Βούλα, η Βίβιαν Λη της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν, ζούσε με τις αναμνήσεις της κ θαύμαζε όλους τους νέους που τους παρακολουθούσε μόνο από την τηλεόραση. Είχε μια υπέροχη φωνή, ένα ευαίσθητο πλάσμα που αγάπησε κι αγαπήθηκε πολύ. Θα την έχω πάντα στην καρδιά μου», έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η Βούλα Χαριλάου ήταν ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1930 (σύμφωνα με το ημερολόγιο 2019 του ΤΑΣΕΗ) ή 1932 (σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου). Έπαιξε κυρίως σε δραματικές ταινίες, όπως στο ψυχολογικό δράμα «Ο Εφιάλτης», το 1961. Ήταν παντρεμένη με δύο παιδιά.

Φιλμογραφία

Αδίστακτοι (1965) [Βάνα]
Μάνα κάνε κουράγιο (1962)[Έλσα Θεμελή-Δέλιου]
Ήρθες αργά (1961)
Χωρίς μητέρα (1961)
Εφιάλτης (1961)
Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω (1960)[Νινέττα /Ντίνος Μαράς]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Νίνα]
Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Λίζα Μωράλη]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Χαρούλα]
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Λόλα Προκόπη]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Χωρίς μητέρα (1961)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις